В курорта Рибарица, община Тетевен, бе открита работна среща на

...
В курорта Рибарица, община Тетевен, бе открита работна среща на
Коментари Харесай

В Тетевен обсъдиха състоянието и бъдещето на общинските болници

В курорта Рибарица, община Тетевен, бе открита работна среща на Сдружението на общинските лечебни заведения в България на тематика,,Системата на опазване на здравето като стопанска система на знанието “. Освен полемика по основната тематика, се разискаха и положението на системата на опазване на здравето и проблемите пред общинските лечебни заведения.
В нея взеха присъединяване представители от Министерство на здравеопазването в лицето на Костадин Атанасов – ръководител СД,,СБР Наказателен кодекс “, Ирена Миланова – гл. специалист и Иван Марков – гл. специалист. Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, дружно с шефове и представители от над 20 общински лечебни заведения, измежду които и доктор Ганева – шеф на,,МБАЛ Тетевен доктор А. Пешев “, също бяха част от срещата.

Председателят на Сдружението на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев направи къс анонс за програмата на работната среща. Той благодари на присъстващите и предложения кмета на Община Тетевен да открие събитието. Д-р Бояджиева показа:,,Радвам се, че Рибарица и Община Тетевен за следващ път са домакини на такава среща. Поздравявам сдружението за положителната работа и че съумя да влезе в разговор с централната власт и резултатът е налице. Има още доста проблеми, които би трябвало да се вземат решение. Пожелавам триумф на провеждането на работната среща и се надявам, че след всеки идващ конгрес проблемите ще бъдат все по-малко “.
След договаряния през февруари тази година държавното управление отпусна спомагателни средства в размер на 30 млн. лева за общинските лечебни заведения и за лечебни заведения, оказващи психиатрична и незабавна помощ.
От тези средства 18 000 000 лева . са предопределени за общинските лечебни заведения, в това число за 71 лечебни заведения в труднодостъпни и/или отдалечени региони на страната, в която категория влиза и МБАЛ Тетевен доктор А. Пешев. Средствата са разпределени на база брой обслужвано население и брой минали заболели през миналата година.
С даването на спомагателните средства ще се обезпечи равнопоставен достъп до здравна помощ на жителите, в това число и в труднодостъпни и/или отдалечени региони на страната и ще се даде опция на общинските заведения да реализират здравна активност в сходство с потребностите на популацията и съгласно разпоредбите за добра здравна процедура. Ще се подкрепи и реализирането на активността и достигането на избрани равнища на възнаграждение на личния състав, осъществяващ медицинските действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР