В кулоарите на парламента партиите започнаха подготовката за изборите. Какви

...
В кулоарите на парламента партиите започнаха подготовката за изборите. Какви
Коментари Харесай

Партиите залагат кога ще са изборите - на 2 или 9 октомври

В коридорите на Народното събрание партиите започнаха подготовката за изборите. Какви са настройките за датата? Всички седем парламентарни партии оповестиха, че са подготвени за избори, само че се разминаха за датата. Според тях тя варира от 2 до 16 октомври, заяви Би Ти Ви.

Очакваната оп Политическа партия дата е 2 октомври, изясни Милен Матеев.

Партньорите им от „ Демократична България “ обаче, които им оферират и коалиция, имат друго виждане

„ Задължително би трябвало да вървим към взаимно явяване на изборите, само че органите на партиите ще бъдат тези, които ще вземат решението. Трябва да спрем с това разделяне на хората. Става въпрос за доста по-широко явяване дружно с други организации. Лично съгласно нас колкото по-късно през октомври, толкоз по-добре “, сподели Ивайло Мирчев.

„ ИТН “ оповестиха, че това ще е коалиция на лицемерието.

„ Ние сме подготвени, тъй като сме на страната на истината и се надявам да отидем на едни почтени избори. Дали ще са на 2 или 16 октомври, няма никакво значение. Българският народ би трябвало да излезе и накаже лицемерието “, сподели Станислав Балабанов. И Българска социалистическа партия имат концепция за дата.

„ Оттук нататък е ясно, че не може да действа. Възможните дати са два – или 2, или 9 октомври “, съобщи Георги Свиленски.

И опозицията се размина в оценката си за датата на вота.

„ За мен от връщането през днешния ден на мандата е безусловно ясно, че колкото по-бързо има избори, толкоз по-добре. В този смисъл 2 октомври е първата допустима дата и съгласно мен не би трябвало да има никакво бавене “, сподели Тома Биков от ГЕРБ.

„ Колкото по-бързо се възвърне демокрацията и държавността в нашата страна, за съответна дата няма смисъл да приказваме. Проблемите на България са по-важни от това “, Александър Несторов от Движение за права и свободи.

„ Ние от „ Възраждане “ сме се борили и сме желали тези предварителни избори към този момент повече от седем месеца. Готови сме за тях. считаме, че би трябвало да дойдат допустимо най-скоро “, сподели Искра Михайлова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР