В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза,

...
В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза,
Коментари Харесай

Борисов: Конституционно правителство също е вариант

В коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че Мария Габриел е индивидът, който има всичките права, дадени от групата да договаря, да работи и да взема решения във връзка с реализирането на първия мандат.

Борисов сподели още, че конституционно държавно управление също е вид. Както смяната в Конституцията също изисква най-малко 160 гласа и през идващите няколко дни може да се създадат совалки по тази тематика.

По думите на Борисов, в случай че идната седмица няма държавно управление, няма да има и бюджет. Приходите в хазната за първото тримесечие до момента ще са по-малко милиард и половина. Между 10 и 14 юни ще спрем да плащаме заплатите и пенсиите, добави той.

„ Бюджет се работи от болшинства, които би трябвало да носят отговорност за него. Без държавно управление бюджет не се гледа и няма да се гледа. Не единствено бюджетът е пленник, в случай че няма държавно управление. Имаме пленник Плана за възобновяване, имаме пленник Шенген, имаме пленник и еврозоната, и фондовете. Толкова доста проблеми има сега, които стоят заложници на това да се вършат някакви политически игрички. От първия ден приказвам за отговорност на всички партии “, сподели още Бойко Борисов.

Той изрази оптимизъм за първия мандат. Ще подкрепим и правосъдната промяна, и законите на Крум Зарков, импортирани от служебното държавно управление, сподели още Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР