В Куба потегли първият нов влак от над 40 г.,

...
В Куба потегли първият нов влак от над 40 г.,
Коментари Харесай

В Куба потегли първият нов влак от над 40 г.

В Куба потегли първият нов трен от над 40 година , оповестява " Дойче веле ".

С помощта на Китай държавното управление на Куба се надява да модернизира железопътната си мрежа до края на 2030 година

Първият нов трен от над четири десетилетия потегли от столицата Хавана към Гуантанамо на източния завършек на острова . Влакът потегли в събота. Разстоянието е 915 километра и се взема за 15 часа.

Със счупени прозорци, изчезнали порти и развалени седалки, влаковете в Куба обезверено се нуждаят от рационализация . Новата комбинация от 14 вагона има четири, които са с климатик, а също по този начин и ресторант в един от вагоните.

През май Куба получи 80 китайски вагона като част от напъните на държавното управление да модернизира железницата . Куба ще получи общо 250 от Китай до края на 2019 година

Следващият ход е да ремонтира към 4200 километра релси и десетки разнебитени железопътни гари. До 2030 година Куба се н адява да има напълно нова функционираща железопътна система.

Това е първата крачка от трансформирането на кубинската железопътна система, разгласи Едуардо Ернандес, шеф на Националната железопътна компания на Куба.

Железопътната система на Куба е от 30-те година на XIX век.

Китайските влакове са една от най-евтините форми на пътешестване на дълги дистанции, само че системата е доста неефективна. Около 24 часа са нужни за напредването от Хавана до Сантяго . С кола е на половина по-малко, само че по-скъпо.

Въпреки че с новия трен дистанцията ще се взема за по-кратко време, той не може да се движи на цялостна скорост , до момента в който не бъдат ремонтирани релсите.

Билетът от Хавана до Гуантанамо стартира от 200 кубински песоса (8 $, 7 евро).

Според кубинското транспортно министерство 6,7 милиона пасажери са употребявали железопътния превоз през 2018 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР