В Куба е в ход кибератака срещу сайтовете на министерството

...
В Куба е в ход кибератака срещу сайтовете на министерството
Коментари Харесай

Кибератака в Куба срещу сайтовете на външното министерство и на официоза "Гранма"

В Куба е в ход хакерска атака против уеб страниците на министерството на външните работи и на официоза " Гранма ", съобщи ТАСС.
Кубинското външно министерство разгласи, че е цел на нахлуване с разпределен отвод от услуга (DDoS), осъществявано от IP адреси в Съединени американски щати, Англия, Франция и Турция. То направи ангажимента, че хакерите може да прикриват същинското си местонахождение.
" Тези дейности са част от информационната и кибервойна, водена срещу Куба ", се акцентира в официалното съобщение.
От всеки от 34-те IP адреса, участващи в хакерската атака, се вършат по едно и също време по 10 хиляди поръчки за достъп до уеб страницата на кубинското министерство на външните работи и това го е " сринало ". Към този миг той не е наличен.
Сайтът на вестник " Гранма " - формален орган на Централния комитет на Кубинската комунистическа партия, - е подложен на сходна хакерска атака. Той също не е наличен.
Куба стана сцена в неделя на невиждани митинги, провокирани от икономическата рецесия, влошила се поради пандемията от новия ковид. Комунистическите управляващи в страната упрекнаха Съединените щати, че стоят зад вълненията, при които почина един човек.
Обстановката в столицата Хавана в този момент е спокойна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР