В КС се чувствах свободен човек. Така си изкарах повече

...
В КС се чувствах свободен човек. Така си изкарах повече
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Имах съмнения за влияние върху делото Пеевски

В Конституционен съд се усещах свободен човек. Така си изкарах повече от 40-години. Има политически решения в Конституционен съд. Начинът, по който се води едно дело, е задоволителен индикатор за това. Това сподели някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков по БТВ.
Няколко каузи сложиха капката катран в меда. Аз съм определен от съдиите в този съд. Моята съвест е останала чиста. Освен Истанбулската спогодба, методът, по който се води това дело, се сътвориха подозрения, че има въздействие.

По делото Пеевски също. Нямам негативно отношение към него. Дори съм пил кафе с него при инцидентна среща. Знам единствено едно- който за един момент изпадне в несъответственост, не може повече да се върне в Народно събрание. Когато се образува това дело, сътрудници споделиха, дой да го решим бързо. Такива неща ме карат да се колебая. Измисли се едно-трябва да се даде време. Само зам.-министър има право да се върне в Народното събрание. Тогава не се получи решение. Един арбитър реши, че настояването е неприемливо. Шестима споделиха, че има съображение да се върне Пеевски в Народното събрание. Аз бях сред двете решения. Така не се стигна до решение. Влиянието се усеща. Ако съм политически подвластен, щях ли да ви кажа?

Дали нашата народна власт не е една фасада? Може ли демокрацията да работи добре? Аз считам, че не може. Ако си подготвен да направиш услуга, естествено има такава взаимозависимост и се стига до там.

Православна Гърция ратифицира Истанбулската спогодба. Времето ще работи за тези, които подписахме с изключително мнение за това дело. Можем доста да приказваме за самостоятелния съд. Конституционен съд е комфорт-добри заплати, коли на НСО. Когато имах опция, ходех пешком. Когато пристигна вложител и каже, че има корупция, казвам-да забележим делото. Наказателните каузи са оръжие. Особеното мнение не би трябвало да е самоцел. Синът ми е народен представител от ГЕРБ. Никога не ми е споделил: „ Тате, виж това дело “. Майка му работеше в общината, когато Борисов беше кмет. Явно тогава го е харесал. Ние с майка му сме разграничени от 30 години. Това е истината. Не познавам Атанас Семов. Проверки може против всеки да се прави. Разбирам от углавен развой и право.

В момента не е належащо да се промени Конституцията. Трябва да се промени съзнанието на ръководещите. Политическата уместност е хората да не бъдат лъгани. Не смятам, че отчетите на Европейска комисия са изключително потребни. Емисарите на Европа са подвластни от отчетите, които получават. Те не вършат дълбочинен разбор. Това е единствено външна фасада.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР