В кризисни времена ние, ДПС, действаме сериозно и отговорно и

...
В кризисни времена ние, ДПС, действаме сериозно и отговорно и
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: В кризисни времена ДПС действа отговорно. България има нужда от коалиция

В спешни времена ние, Движение за права и свободи, действаме съществено и отговорно и съответно. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Враца. Водач на листата на Движението е Цветан Енчев. В събитието участваха още евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова и общественият специалист доктор Хасан Адемов.

Карадайъ благодари на структурата на Движение за права и свободи във Враца и на всички хора в региона за присъединяване им в дарителската акция в помощ на бедстващите съседи в Турция. Дълбок реверанс, сподели водачът на Движението.

33 години ние, Движение за права и свободи, потвърждаваме, че можем да преодоляваме рецесии, че можем да сплотяваме антагонистични политически партии - Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия или Българска социалистическа партия и Национална движение „Симеон Втори", с цел да решаваме проблемите на страната, безапелационен бе Карадайъ. Той напомни, че след Ковид-19 и вследствие на войната в Украйна България се намира в серия от рецесии, най-тежка от които е политическата.

„ Брюксел направи своето, задели средства за възобновяване на стопанските системи в Европейски Съюз, само че къде сме ние? Това беше през 2020 година. Сега сме 2023-та. На какво равнище сме? Нула! ”, възмути се водачът на Движение за права и свободи. И изясни: „ Защото още веднъж и още веднъж хора, които обитават във властта, не се занимават с проблемите на хората, а се пробват да вземат решение икономическите ползи на съответни лица, на едно лице. ”, акцентира Мустафа Карадайъ.

Основният проблем сега е инфлацията. Обедняхме – и като жители, и като страна. Кризата с инфлацията чака съответни политически решения. Преодоляването й може да стане единствено посредством вложения, съобщи още той. И напомни: „ Ние сме го правили, когато дойдохме на власт през 2001 година. Тогава имаше инфлация, имаше икономическа рецесия. Но всички помним, когато излизахме от властта през 2009 година, в каква обстановка бе България - най-хубавите стопански индикатори ”.

Най-важно е да преодолеем рецесията на рецесиите – политическата. Това може да стане единствено с разговор: сред политическите партии, сред парламентарните групи, с цел да има устойчиво болшинство в Народното събрание, което да излъчи постоянен кабинет. Без разговор няма по какъв начин да стане, тъй като народът ни е умен и съобщи, че времето на еднопартийната власт отмина, съобщи Карадайъ.

България в тези спешни времена би трябвало да се ръководи от обединения, с цел да има съвместен надзор в ръководството и с цел да има още един спомагателен надзор от опозицията към ръководството, безапелационен бе Карадайъ.



Той съобщи, че чака двама депутати от област Враца. Тук в Северозападна България липсва занаят. Ние би трябвало да го създадем. Трябва да задължим депутатите, които ще изберем от Враца, да слагат в новия парламент проблемите на хората като дневен ред на политиците, прикани Мустафа Карадайъ.

Неравната битка сред глада, тв приемника и джоба не се печели екрана, тъй като това което виждаме от него не е дневният ред на българските жители. Дневният ред на хората са  високите цени и инфлацията, значимите въпроси по какъв начин да запазим работните места и приходите на хората, съобщи общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов. И увери: „ Движение за права и свободи ще вдигне приходите с вложения и сигурни работни места. ”.

Дневният ред на хората ще бъде дневният ред на Народното събрание, с цел да може да бъдат преодолени рецесиите, акцентира доктор Адемов.

С сътрудниците от Монтана и Видин, както и със съдействието на сътрудника Петър Чобанов, който беше ръководител на Комисията по бюджет и финанси в предишния парламент, разработихме законопроект за развиване на Северозапада. Надяваме се в разговор и с отговорност да го приемем в 49-тото Народно заседание, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи за Враца Цветан Енчев.



Северозападът през последните години остана настрани от държавните каузи. Движение за права и свободи обаче има идея за развиването освен за областите, само че и община по община. Всеки  знае, че там където Движение за права и свободи има своите кметове и своите съществени представителства в общинските препоръки, вършим нужното общините да се отличават от другите. Това е наша задача, наша цел и за в бъдеще си го слагаме още по- съществено, съобщи Енчев.

Разум, отговорност, разговор. Към това ще се стреми Движение за права и свободи в бъдещия парламент, безапелационна бе и Искра Михайлова, евродепутат от Движение за права и свободи. 

Ние търсим разсъдък във всеки един гласоподавател, апелирайте за разсъдък, дано хората гласоподават за бъдещето си, за спокойствието си, за бъдещия закон за Северозапада, за програмата на Движение за права и свободи, за тези, които са потвърдили че могат, моли Михайлова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР