„В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси.

...
„В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси.
Коментари Харесай

Драгомир Заков: В кризата, в която се намираме, трябва да се взимат държавнически решения

„ В рецесията, в която се намираме, не може повече взаимни отстъпки. Трябва да се взимат държавнически решения. Те не постоянно са известни и не постоянно печелят гласове. Имаме потребност от боеспособна войска, която може да ни пази, да се запълнят основни военни дарба. Това значи съществени разходи”. Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков при показване на целите в работата си, оповестяват от Нова телевизия.

Той акцентира, че тези разноски, които ще бъдат направени, би трябвало да се подсигурява, че ще бъдат изхарчени почтено.

„ Ще използваме всички благоприятни условия, които ни оферират НАТО и Европейски Съюз и съдействие на равнище правителства”, сподели Заков.

Според него построяването на боеспособна войска може би няма да може да стане и за 4-5 години, значимо било да се положат основите.

„ Днес е алегорична дата – навършват се 18 години от участието ни в НАТО. 18 е годината на пълнолетието, на осъзнаването. Сега е времето да осъзнаем мястото, ролята и опциите, които ни дава участието в НАТО”, разяснява министърът. „ Организации като НАТО са толкоз мощни, колкото е мощно най-слабото им звено. България не е най-слабото звено на НАТО. Но ние не би трябвало да допуснем да станем най-слабото звено на Алианса. НАТО ни дава голям набор от благоприятни условия, това е необикновен късмет за нас. Изгубили сме години, през които е можело да се възползваме от тях. За в бъдеще отговорността остава наша. Трябва да развием качества, с които да подсигуряваме и независимо нашата сигурност. Но когато е належащо ще разчитаме на тях и ще получим помощ”, разяснява министърът на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР