„В кризата има по-ярки губещи от печелещи. Най-губещият политически играч

...
„В кризата има по-ярки губещи от печелещи. Най-губещият политически играч
Коментари Харесай

Големият печеливш от коронакризата е ген. Мутафчийски, според политолог

„ В рецесията има по-ярки губещи от печелещи. Най-губещият политически състезател е президентът Румен Радев . На върха излезе неполитически състезател и това е огромен урок за политиците. Орехавя връзката на президента с жителите “. Това са част от изводите, които уточни пред БНР проф. Анна Кръстева, политолог и учител в Нов български университет. Според нея, в случай че до преди рецесията с ковид „ мачът” сред президента и премиера е бил реми или в някои случаи 1:0 за президента, то в този момент резултатът несъмнено е в интерес на министър-председателя. Тя добави, че няма съпротива, която да е съумяла да внесе нещо като свястно ръководство, тъй че няма по какъв начин опозицията да е спечелила нещо от обстановката.

Големият печеливш е ген. Мутафчийски по две аргументи. Заради това, че хората чакат експертно мнение и тъй като чакат някой да ни приказва за това, което ни вълнува “, добави проф. Кръстева. По думите ѝ обаче не е ясно дали ние, жителите, ще спечелим от и след рецесията.

„ В ръководството на рецесията липсва стратегическото мислене, излизането след, по какъв начин на следващия ден да бъде по-различно. Нямаме обрисувани хоризонти, а са доста ясни дефицитите “, сподели още Анна Кръстева във връзка държанието на ръководещите по време на рецесията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР