В криза ли е браншът на хранителните добавки, след като

...
В криза ли е браншът на хранителните добавки, след като
Коментари Харесай

Мариета Йорданова, "Мегасмарт": Легитимните хранителни добавки се познават по отговорността на производителя и отношението му към потребителите

В рецесия ли е браншът на питателните добавки, откакто непрестанно излизат вести в медиите за разнообразни проблеми, които касаят качество, количество, състав, комерсиална марка? Какво е мнението на една от известните компании " Мегасмарт " с над 60 авторски разработки, споделя нейният управител Мариета Йорданова:
- Напоследък станахме очевидци на разкрития за известни и продавани добавки, които са на път да дискредитират един разрастващ се отрасъл. Как ще коментирате това?

Компанията " Мегасмарт " наближава своята осма годишнина. Период, в който можем да приказваме и за зрялост, само че и за голям опит, насъбран около динамичността, с която вървим напред. През последните години се случи нещо, от което се опасявахме - неналичието на надзор породи цялостен безпорядък в областта на суплементите. Най-страшното – интернет даде опция видимо безнаказано избрани лица да се изживяват като " търговци ", като оферират нелегитимни добавки и печелят от доверието на хората.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преди няколко години с наш сполучлив артикул беше злоупотребено и в интернет се появиха артикули с имитиращо наличие, състав и с неразбираем генезис. Това аргументи големи проблеми и дискомфорт, само че ние настояхме да упражним правата и отговорностите си като производител.

През 2019 нещата са още по-сложни, от ден на ден хора се обръщат към питателните добавки. Пазарът е доста динамичен, а като че ли отговорността се размива. Появяват се лица, които просто вадят нещо от едни кашони, без явен генезис, никой не е сигурен дори дали вътре има описаното наличие. Един уебсайт без неразбираем притежател или група/профил в обществените мрежи и към този момент имаме стотици продадени бройки. Колелото се завърта, а от това страда и здравето на хората. Ситуацията е сериозна, освен това в целия свят.

Лично аз имам вяра, че с обединените старания на всички основни фигури в сектора можем да спомагаме за сигурност, за ясни условия и за почтена търговия. Това касае здравето на хората и не трябва да бъде подценявано.
- Какво можем да създадем в този случай?
На първо място, всичко е въпрос до отговорност, а тя е двустранна. Производителите би трябвало да съблюдават добър стандарт, да бъдат виновни, да знаят какво вършат. Виждам, че огромните имена в сектора се придържат към това, колкото и мъчно да е. За всеки обособен артикул би трябвало документи, всичко би трябвало да се съхранява и актуализира. Работим с точно подбрани снабдители на първични материали, технолози, индустриална база. Разчитаме на интернационален опит и сътрудници, от които пожелаваме най-хубавото за продуктите ни, точно тъй като слагаме отговорността преди всичко. Потребителят би трябвало да бъде също малко по-критичен, да търси информация за съответната марка.

Вярваме, че би трябвало да се промотира сложна грижа, която да залага освен на мощните свойства на фитонутриентите, само че и да наложи здравословния метод на живот, спортуването, рационалното хранене, отхвърли от корист с цигари и алкохол. Нужна е нова просвета и от страна на лекарите.

Тук е мястото да споделя, че от " Мегасмарт " сме възнамерявали всичко това от години и работим с стоманен стандарт. Максимално отворени сме към нашите консуматори и зад всяка изпратена добавка стои контакт с пациента, неговия проблем и решението му.
Стремим се да наложим сходен стандарт и при нашите контрагенти, с които работим онлайн и офлайн. Факт е, че практиката дава резултати и хората утвърждават това, което вършим. Отговорни сме и това е една от най-важните ни черти.

- Какви са новостите при вас? Вие сте компания с новаторски артикули - по какъв начин реагирате на измененията през 2019?

На пазара е новата ни серия " Херба Фикс ", които са кардинално друг клас артикули на естествена основа и на тях залагаме доста. Важно е да отбележа, че компанията " Мегасмарт " държи да бъде друга. За нас е значимо освен динамичното развиване, само че и новаторските направления. Да бъдеш модернист е единственият метод да затрудниш вървящите след теб имитатори.

Новата ни серия " Херба Фикс " е към този момент с над 20 продукта, като за България те са от нов тип и са първо потомство естествени адюванти. Това са растителни артикули, които са предопределени да оказват помощ на хората с най-разпространените болести, получени вследствие на актуалния метод на живот. Те не са универсална панацея, а са предопределени да бъдат в допълнение към модерните лекарствени и лечебни подходи. Заради тях продължаваме и работата си с лекарите, като желаеме да им дадем различно знание, а те да имат по-висока успеваемост на лечението. Не по-малко внимание обръщаме и на потребителите. Всеки, който поръча непосредствено на уеб страницата ни, получава спомагателна информация, както и информативна листовка за билколечението, която може да му бъде от изгода. Предвиждаме да диференцираме всеки клиент, с цел да изпращаме самостоятелни препоръки, както и хранителни и двигателни режими за положението му. Искаме да бъдем до пациентите и да сме им поддръжка. Това е модерният метод в здравните грижи, както и нашето обръщение към потребителите – ще ни познаете по отговорността и по добавената стойност, която стои зад всеки артикул или маркетингов проект на " Мегасмарт ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР