В критично състояние е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското

...
В критично състояние е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското
Коментари Харесай

В критично състояние е жената с COVID-19, пътувала с полета от Амстердам

В сериозно положение е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското село Криво поле, която дойде с полет от Амстердам в неделя, 26 април.
Тя е била интубирана и лекарите от хасковската болница се борят за живота ѝ, като при проучванията е открито, че има и диабет, оповестява БНР.
Защо инфектираните на полета на Bulgaria Air от Амстердам до София не са " хванати " още в София Жената беше откарана в болничното заведение още в неделя, дружно с 15-годишния ѝ наследник и 16-годишната ѝ щерка, откакто дойдоха в Хасково с такси, наето от летище София.
Заедно със фамилията общо 13 души са пристигнали в Хасковска област със същия полет, като всички са сложени под карантина.
Под карантина са и двамата таксиметрови водачи, докарали фамилиите от София до Хасково след полета.
По време на постоянния утринен брифинг на Националния действен щаб националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разяснява, че дамата от Хасково не е потърсила здравна помощ, въпреки че на 6 езика пишело в листовките на летището да се търси помощ при признаци.
На изказване, че дъщерята на въпросната майка е споделила, че е търсена помощ, доктор Кунчев отвърна, че било допустимо - в залата за идващи, само че действително нещата наподобяват другояче. И сподели, че термокамерата не била хванала човек с температура.
Националният действен щаб продължава издирването на контактни с пасажерите лица
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР