В Крим започнаха мащабни учения на десантно-щурмовите и артилерийски полкове

...
В Крим започнаха мащабни учения на десантно-щурмовите и артилерийски полкове
Коментари Харесай

Руските десантчици започнаха мащабни учения в Крим

В Крим започнаха огромни учения на десантно-щурмовите и артилерийски полкове на Новоросийското гвардейско десантно-щурмово планинско съединяване на ВДВ с присъединяване на към 2000 военнослужещи и над 100 единици бойна и специфична техника.

Това оповестяват от пресслужбата на министерството на защитата на Русия. Ученията ще се проведат в продължение на 3 дни на полигона „ Опук " в източната част на Крим, написа ТАСС. Ученията започнаха марш с предугаждане за влизане в пердах на подразделенията към мястото на осъществяване на дилемите.

За задачата бяха употребявани бойни машини на десанта БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ „ Ракушка ", постъпили в съединенията това лято. „ Подразделенията отработват защита, в хода на която с огън от щатното въоръжение на бойната техника, взаимно със зенитно-ракетните, противотанковите, огнеметните, артилерийските и снайперските подразделения, извършват извършения по бойна пукотевица ", описаха от пресслужбата. Десантчиците ще проведат подготовка по образуване на маневрена защита денем и нощта.

А в заключителния стадий на ученията са планувани настъпателни дейности, нанасящи вреди на конвенционален съперник с огън от танкове Т-72Б3, 120-мм самоходни-артилерийски оръдия 2С9 „ Нона-С " и 122-мм гаубици Д-30.

В ученията ще бъдат включени и разнообразни типове оръжия. Сред тях са автоматите АК-12, картечници „ Печенег ", гранатомети РПГ-7ГД, 12,7-мм крупнокалибрени картечници „ Корд ", реактивни пехотни огнемети РПО-А „ Шмель ", автоматизирани 30-мм гранатомети АГС-30, както и снайперско въоръжение

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР