В Крим вече се случи. Нещо подобно стана и в

...
В Крим вече се случи. Нещо подобно стана и в
Коментари Харесай

Ами ако теманетата на Карадайъ в Турция са съгласувани с Борисов, Пеевски, Доган и Гешев?

В Крим към този момент се случи. Нещо сходно стана и в Косово. Как ви звучи? Ще научим в последния миг, тъй като ДАНС е била превърната пред последните 10-12 години в лична работа на Борисов и Пеевски.

В Делиормана от много време пълзи възродителен развой, само че с противоположен знак. За него не се приказва. Още някогашният министър председател на Турция Бюлент Еджевит, преди гибелта си през 2007 година нееднократно бе заявявал, че турското знаме ще се вее още веднъж в Атина и… Варна. Именно той издаде заповедта турските войски да влязат в Северен Кипър. Това за Варна го повтарят негови наследници на поста и министри до ден сегашен.

Обясненията, че става дума за политически и предизборни изявления са неубедителни.

Когато стане дума за желанията на Анкара, може да се чака всичко. А сега властта в Турция е в неприятни връзки с Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, което я слага в неприятна икономическа обстановка. Ердоган потърси различен съдружник и го откри в лицето на съветския президент Владимир Путин. Или Путин откри Ердоган – все едно. Две страни, воювали в 14 войни една против друга, през днешния ден демонстрират приятелски връзки, строят атомни централи, Турски поток, а турската войска закупи съветски ракетни комплекси С-400.

Всичко това, без да навлизаме в детайлите, ни визира съществено. Помним и сме признателни за стореното от съветските войски през 1877-1878 година, овенчало се с паметния Санстефански кротичък контракт от 3 март 1878 година В момента в България са регистрирани значително проруски партии, изповядващи евразийския план на Кремъл. Проект, който е противостоящ на Евросъюза и НАТО. Ще загатна „ Възраждане на отечеството “ на Николай Малинов от русофилското придвижване, „ Възраждане “, „ Атака “, „ Воля “, АБВ, „ Лява опция “ на Жан Виденов, зад която наднича Георги Гергов, генералния консул на Русия за Пловдив и още най-малко 5-6 обединения, акумулиращи най-вече комунистически хрумвания от времето на Благоев, Ленин, Сталин и Димитров. Те декларират, че са патриотични партии, които отстояват националните ползи. Русофилството им е фасада, зад която се крие поддръжка за режима на Путин.

Отношения на Москва с Брюксел и Вашингтон се утежняват, изключително след „ случая Крим “, проблемите с Украйна и закрилата на беларуския деспот Лукашенко от Москва. Да не забравяме и свадите към съветското ГРУ и дейностите на негови чиновници в европейски страни, включително и в България. Санкциите във връзка с Русия допълват напрежението, както и ответните наказания на Кремъл против страни и лица от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

България е на границата с Турция и Русия посредством Черно море, което я прави изключително значима за сътрудниците ни от НАТО и Евросъюза.

На 2 юни от Вашингтон получихме решението по закона „ Магнитски “, подписано от президента Джо Байдън. Това е същинска атомна бомба освен за лицата, представени в листата за санкциониране, само че и за правосъдната ни система, в частност за прокуратурата, за доскорошното ръководство на Борисов и за страната изобщо. Мафиотизираните кръгове, за които някои медии пишат от години и поради това писане са подложени на репресии и напън по всевъзможен метод, са не просто разтревожени, те губят власт и достъп до бюджета на страната, който източват от години. Това за тях е злополука.

Чрез Пеевски ударът се проектира и върху управлението на Движение за права и свободи – управлението, не елементарните членове и симпатизанти. Моделът на Доган за обръчите от компании и раздаването на части от баницата, както той самичък се е изразявал нееднократно, е заплашен трагично.

Пред разпад е и икономическата тайфа на Борисов. Бившият министър председател е получил недвусмислена декларация от американското посолство, че Съединени американски щати смъква доверието си от него. Което е напълно разумно, поради връзките му с Пеевски и основаването на условия България да се трансформира в най-корумпираната страна в Европейски Съюз. Изразът на Борисов: „ Моят другар Тайпи “ има ново значение…

Борисов, Доган и Пеевски имат голям финансов запас и въздействие в доста институции, силовите структури и специфичните служби. Вече пробват да предизвикат кавги, да саботират работата на служебното държавно управление, както и да внушат подозрения, че вотът на 11 юли ще е манипулиран. Контролираните от тях медии бълват агитация в тази посока на цялостни обороти.

След последните събития им е нужно нещо в действителност огромно, което да измести фокуса от американските наказания, следствията на злоупотреби и п. „ Идеалният “ вид е провокиране на напрежение, улични конфликти и в последна сметка етнически спор. Тези хора са виновни за потъването на десетки милиарди на данъкоплатците. Застрашени са от правосъдно следствие и би трябвало да се избавят.

Планът към този момент е в деяние. Бяха задействани така наречен „ патриоти “, които реагираха бурно на думите на Мустафа Карадайъ в Турция и спретнаха митинг пред централата на Движение за права и свободи. Заплашиха, че ще блокират границата с южната ни съседка, с цел да спрат избирателен туризъм. Знамената на национализма бяха развети с самоувереност. Преди изборите това е късмет да консолидират електората си и да попаднат в идващия парламент. Заедно с ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат спънка за по този начин предстоящата смяна.

Към сходно сгъстяване върви и придвижването. Паниката измежду върхушката на партията ги подхлъзна да реагират по несъответстващ метод на глобите от Съединени американски щати, като обявиха, че ще поддържат Делян Пеевски, до момента в който Министерство на финансите и Белия дом не им дават доказателства за корумпираността на олигарха. Американците напряко са се разтреперили от страх… Последиците от сходно пъчене ще изненада ДПС-босовете изключително неприятно…

Преди ден Съединените щати оповестиха, че актуализират санкционната си политика по отношение на Западните Балкани. Основно за тях става противодействието на корупцията, нарушаванията на човешките права и дейностите, които заплашват демокрацията в района.

„ Съединени американски щати признават, че корупцията заплашва икономическата правдивост, световните старания за битка с бедността и развиването и самата народна власт “, уточни държавният секретар Антъни Блинкен в изказване на 8 юни.

Партньорските служби сигурно имат информация за рискови процеси в Западните Балкани, прикривани с лозунги за мир и непоклатимост. Борисов, Доган и „ патриотите “ от дълго време се крият зад изречения за евроатлантизъм и цивилизационни полезности. Заблуждават се, че някой им има вяра.

Приятелството на Борисов с Ердоган и Путин, с което той обича да се хвали, може да се изроди в неприятни събития. Властта и жителите би трябвало да имат поради тези неща. Това, че основният прокурор Иван Гешев не реагира на сходни знаци и информация от сътрудниците, е тип национално изменничество.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР