В Кремъл започнаха преговорите между руския президент Владимир Путин и

...
В Кремъл започнаха преговорите между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Нетаняху представи пред Путин „сделката на века“

В Кремъл започнаха договарянията сред съветския президент Владимир Путин и израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

В началото на срещата Нетаняху акцентира, че Путин е първият международен водач, който ще запознае с огласения във Вашингтон от американския президент Доналд Тръмп проект за решение на израелско-палестинския спор

Русия реагира сдържано на проекта на президента Тръмп, наименуван от самия него „ договорката на века “.

Според съветския заместник-министър на външните работи и специфичен представител на президента за Близкия изток и Африка Михаил Богданов израелците и палестинците би трябвало да стартират директни договаряния и да доближат до взаимноприемливи взаимни отстъпки.

„ Не знаем дали предлагането на Съединените щати е взаимноприемливо. Трябва да изчакаме реакцията на страните “, акцентира Богданов. Израелският министър председател назова проекта на Тръмп „ реален път към трайния мир “, а палестинският президент Махмуд Абас изрично го отхвърли.
 Нетаняху показва пред Путин „ договорката на века “
Последната среща сред Путин и Нетаняху беше предходната седмица в Ерусалим, където двамата участваха в интернационален конгрес в памет на жертвите на холокоста. Тогава Путин беседва и с майката на наказаната в Русия на седем и половина години затвор за трафик на хашиш израелска гражданска Наама Исахар. Снощи съветският президент издаде декрет за помилването ѝ.

Днес рано сутринта 26-годишната Исахар е освободена от колонията, в която изтърпяваше наказването си, заяви източник от органите на реда на Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР