В Кремъл смятат откриването на Кримския мост за едно от

...
В Кремъл смятат откриването на Кримския мост за едно от
Коментари Харесай

Песков: Откриването на Кримския мост е едно от най-важните събития за годината

В Кремъл считат откриването на Кримския мост за едно от основните събития на отминалата година, заяви пред публицисти представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Бих споделил, че основното занапред следва. Много значимо – това е и Кримският мост, това, че стартира да действа железопътният превоз през Кримския мост. Мисля, че във всеки случай основни би трябвало да са тематиките, свързани с развиването на страната, и с едни или други процеси в страната. Но и интернационалните събития, евентуално, също постоянно ще останат в областта на вниманието ", сподели Песков пред публицисти в отговор на въпроса кои събития Кремъл би отнесъл към основните за миналата година.

Мостът от Крим до Краснодарския край е най-дългият в Русия – 19 км. Откриването му за коли беше планувано за декември 2018 година, само че градежът изпревари графиците.

Руският президент откри автомобилната част още на 15 май, автомобилният превоз беше пуснат на 16 май. А откриването на придвижването на влаковете по ЖП-участъка е планувано за декември 2019 година, отбелязва РИА " Новости ".

*Източник: https://bg.rbth.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР