В Кремъл са заяви, че разследващите разглеждат възможността самолетът, в

...
В Кремъл са заяви, че разследващите разглеждат възможността самолетът, в
Коментари Харесай

Reuters: Кремъл приема възможността самолетът на Пригожин да е свален умишлено

В Кремъл са съобщи, че проверяващите преглеждат опцията самолетът, в който е бил създателят на ЧВК " Вагнер "   Евгений Пригожин, да е бил свален съзнателно, което е първото категорично самопризнание, че той може да е бил погубен, написа Reuters.

" Очевидно е, че се преглеждат разнообразни версии, в това число и версията, знаете защо става дума - за съзнателно ликвидиране ", е декларирал представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, запитан за следствието.

Запитан дали Международната организация за гражданска авиация ще проверява злополуката, Песков е декларирал, че събитията я вършат друга, въпреки да е предизвестил, че проверяващите към момента не са създали публични изводи какво тъкмо се е случило.

" Нека да изчакаме резултатите от нашето съветско следствие ", е коментирал Песков.

По-рано е обявено, че Русия е уведомила бразилския орган за следствие на самолети, че " към този момент " няма да проверява злополуката на самолета Embraer Embraer (EMBR3.SA), създаден в Бразилия, според интернационалните правила.

Запитан за този отчет, Песков е декларирал: " На първо място, следствието е в ход, с него се занимава Следственият комитет. "

" В този случай не може да се приказва за никакъв интернационален аспект ", е допълнил Песков.

В деня след злополуката Путин изпрати съболезнования на фамилиите на починалите и съобщи, че познава Пригожин от доста от дълго време, още от безредните години при започване на 90-те, напомня английската организация.

" Той беше човек с сложна орис и направи съществени неточности в живота си ", разяснява тогава Путин, като в същото време го разказа като надарен предприемач.

Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатката на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде погубен.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че не е сюрпризиран от гибелта и че в " Русия не се случват доста неща, зад които да не стои Путин ".

След гибелта на Пригожин Путин подреди на бойците от " Вагнер " да подпишат клетва за честност към съветската страна - стъпка, на която Пригожин се противопоставяше. той обвиняваше Министерството на защитата на Руската федерация, което съгласно него рискува да загуби войната в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР