В Кремъл са получили информация, че президентът на САЩ Доналд

...
В Кремъл са получили информация, че президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Тръмп няма да ходи в Русия на военния парад за Деня на победата

В Кремъл са получили информация, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да отиде в Москва на честването на 75-годишния празник от Деня на успеха на 9 май. Това разгласи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от съветските медии.

" Действително по дипломатически канали получихме информация, че президентът няма да пристигна ", означи Песков.
 Макрон - единственият западен водач на военния церемониал за Деня на успеха в Москва
Макрон - единственият западен водач на военния церемониал за Деня на успеха в Москва

Българският президент Румен Радев също ще участва

Той уточни, че към момента не е известно на какво ниво ще бъдат показани Съединени американски щати по време на тържествата по случай Деня на успеха.

През ноември Тръмп сподели, че би желал да участва на 9 май в Москва за отбелязването на 75-годишнината от успеха във Втората международна война.

Руският боен министър Сергей Шойгу посочи, че през тази година 15 хиляди души и съвсем 400 единици наземна и авиационна техника ще вземат участие във военния церемониал на 9 май в Москва. Той добави, че в празничните мероприятия ще бъдат включени най-новите модели противоракетни и противовъздушни системи, крайбрежни ракетни комплекси, както и коли за отдалечено миниране.

Шойгу уточни също, че Русия е поканила военни от 20 страни да вземат присъединяване в парада на успеха на Червения площад.
 Трябва ли Румен Радев да отиде на парада на успеха в Москва?
Трябва ли Румен Радев да отиде на парада на успеха в Москва?

Посещението на московския деветомайски церемониал е на първо място символно деяние. Също и претекстовете, с които Радев да (не) отиде, са символни. И то не толкоз с актуалната европейска политика по отношение на Русия, а с отношението към историческото събитие, обвързвано с парада. И най-много с България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР