В Кремъл не знаят на какво са основани и доколко

...
В Кремъл не знаят на какво са основани и доколко
Коментари Харесай

Кремъл не вярва, че Гебрев е бил отровен с Новичок

В Кремъл не знаят на какво са учредени и до каква степен са способени изказванията на Bellingcat за връзката на делото „ Скрипал “ със събитията в България от 2015 година, съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

По време на брифинга публицист изиска той да разяснява следствието за третия участник в покушението против Сергей и Юлия Скрипал, който евентуално е обвързван с отравянето с „ Новичок “ напролет на 2015 година в България.

„ Ние видяхме сходни известия. Но има единствено един въпрос: по какъв начин е допустимо през 2015 година в Европа да остане незабелязана използването на някакво бойно отровно вещество? Защо едвам в този момент научаваме ние за това? Ние не знаем до каква степен това е реалност, подхожда ли въобще това на действителността. Ние не знаем на какво се основават създателите на този отчет, на тази информация. Ние не знаем до каква степен те са способени, кои са те и въобще истина ли е това “, сподели Песков.
На 6 февруари Daily Telegraph се базира на анонимни източници и заяви, че третият руснак, обвързван съгласно Лондон с случая в Солсбъри, е отменил полета си от Англия и е допустимо да се намира на територията на страната, както и преди. Става дума за Сергей Федотов, прецизира изданието. Според данните на вестника, той е дошъл във Англия в един и същи ден с Александър Петров и Руслан Баширов, които Лондон смята за сътрудници на ГРУ и упреква в съучастничество за отравянето в Солсбъри. Федотов е регистриран в Москва за същия полет, както и те, само че в последния миг се е отказал от пътуването.

На идващия ден интернационалната проверяваща група Bellingcat и съветският й сътрудник с The Insider оповестиха, че през 2015 година Федотов е дошъл в България, а малко по-късно със признаци на отравяне с незнайно вещество в болница са постъпили локалният бизнесмен Емилиян Гебрев и синът му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР