В крайна сметка това е неговото правителство и този вот

...
В крайна сметка това е неговото правителство и този вот
Коментари Харесай

Ново: Бойко Борисов Направи Немислимото В Най-Критичния Момент! Томислав Дончев И Валери Симеонов Скочиха Да Спасяват Положението, Премиерът Е

В последна сметка това е неговото държавно управление и този избор на съмнение е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма по какъв начин да стартираме диспути “, прикани Драгомир Стойнев от левицата.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи единствено, че Борисов ще бъде известен. Не е ясно дали той счита да се появи, само че макар отсъствието му претекстовете на социалистите изложи Крум Зарков.

" Този избор не е бойкот, неприятелски акт или евтина реклама, както се пробваха да го показват някои. Той, уви, е нужда. Огромната част от тези 10 милиарда лева, които държавното управление е дало под формата на публични поръчки да вземем за пример, са раздадени по субективни критерии или с авансово нагласен победител. Диагнозата е корупция, само че рецептата, която ни се предлага, не е ефикасна. Когато едно държавно управление не може да се оправи с главния проблем за страната ни, то губи правото си да ръководи ", съобщи той.

По думите му има крещящото безучастие на държавното управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Той даде образци със абсурда в НДК, оградата по границата, санирането Хасковогейт.

След него сътрудника му Антон Кутев настоя Караянчева да даде отмора, до момента в който министър председателят пристигна, тъй като няма по какъв начин да бъде целесъобразно по-късното идване или въобще неидването му.

Тя обаче отхвърли да даде отмора, тъй като нямало задоволително учредения, и откри разискването.

На трибуната излезе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи:

" Оглушителното отсъствието на Борисов е признание за виновност за корупцията ".

По думите й по този начин вотът е завършил преди да е почнал.

„ Уважаеми български жители, вършим този избор на съмнение за вас. Всеки от вас е свободен да поддържа Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Оперативна програма, „ Воля “, Движение за права и свободи, само че всеки от вас е срещал в живота си корупцията. Този избор не е единствено на Българска социалистическа партия Българска социалистическа партия. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в оня лист за детските градини с преимущество. То е за служащите, които не са си получили заплатите, само че работодателите ще се измъкнат от отговорност, тъй като са си платили, на който би трябвало или са близки до властта. Той е на притежателите на дребни и фамилни компании, които няма да получат социална поръчка “, посочи водачът на левицата.

Тя даде обещание, че рано или късно, който краде от хората, ще лежи в пандиза и България ще стане естествена страна.

„ Краде се, купува се смирение и безмълвие. Ако не искаш да бъдеш платен - бият. Усъвършенстват се, модернизират се, тъй като светът се модернизира. Помните ли по какъв начин Бойко Борисов управляваше митниците преди години? Простичко – с телефони “, сподели още Нинова и напомни случая „ Ало, Ваньо “.

И продължи:

" Уважаеми българи, по-късно ще чуете от трибуната едно изречение, което не би трябвало в никакъв случай да се изрича в демократична страна, член на Европейски Съюз. А то ще бъде „ Българска социалистическа партия няма право да приказва за корупция “. Не, има, тъй като зад тези 80 социалисти, стоят 1 млн. българи. Вие не можете да кажете на 1 млн. българи: " Няма да говорите ".

Председателката на столетницата посочи, че ръководещите ще се опитат да лишават на Българска социалистическа партия да бъде лидер на битката с корупцията, само че те няма да го разрешат.

" Ние имахме опция да станем част от корупцията - ние не желаеме да споделяме с тях трапезата. Искаме да сменим модела, 28-годишния модел на ръководство на България ", разгласи още Нинова.

След това се изрекоха водачът на " Воля " Веселин Марешки, който упрекна Българска социалистическа партия в корупция при всички техни ръководства и съобщи, че няма да поддържа вота.

После правосъдният министър Цецка Цачева взе думата и съобщи:

" Да се твърди, че няма воля за битка с корупцията, че нищо не се прави, че няма политики, е надълбоко погрешно изказване.

Тя посочи последното проучване на „ Евробарометър ”, в което жителите на доста други европейски държи също сочат, че при тях има корупция.

„ Вие спекулативно извеждате избрани данни, с цел да повтаряте една спекулативна теза ”, обърна се тя към алените депутати и акцентира, че държавното управление поставя огромни старания - приемането на антикорупционния закон и променените в Наказателно-процесуален кодекс.

„ Няма по какъв начин да не се върна на предизборната платформа на ГЕРБ и да направя един къс разбор с предизборната платформа на левицата. Колеги от ляво, знаете ли какъв брой пъти вие споменавате във вашата предизборна платформа за систематична битка с корупцията – нула ”, нападна Цачева социалистите.

Те обаче за трети път настояха Борисов да пристигна и този път Караянчева даде 15 минути отмора.

Вотът ще бъде гласуван в четвъртък. За да мине той са нужни най-малко 121 гласа, с колкото от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - единствената друга партия, която го поддържа, не разполагат.

(Очаквайте подробности)
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР