В крайна сметка продължаваме да търсим истината за случилото се

...
В крайна сметка продължаваме да търсим истината за случилото се
Коментари Харесай

Адвокатът на Полфрийман: Продължаваме да търсим истината за случилото се онази вечер

В последна сметка продължаваме да търсим истината за случилото се онази вечер. Така в ефира на " Важното, казано на глас " по bTV Радио юристът на Джок Полфрийман Калин Ангелов аргументира решението да изискат обновяване на делото.

По делото за убийството на студента Андрей Монов австралиецът получи 20-годишна присъда, от която изтърпя близо 12 години. През есента на 2019 година Полфрийман беше предварително освободен от пандиза.

Адвокатът му е изготвил молба до основния прокурор с дата 1 юни, която е оповестена на " Facebook " страницата на австралиеца. В нея той твърди, че не е умъртвил Монов съзнателно и по хулигански подбуди. В настояването е посочено, че има спомагателна и незнайна до момента информация, която трансформира фактическата конюнктура по делото и която би трябвало да се ревизира.
Върховен касационен съд не възобнови делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман Искането за обновяване на делото се явява процесуално неприемливо и следва да бъде оставено без разглеждане, пишат съдиите
" За него (бел.р. Полфрийман) продължава да има интерес юридически, житейски и в последна сметка индивидът има предпочитание да почисти името си ", разяснява още юристът. С възобновяването на делото, по думите на Ангелов, се цели истината да стане ясна. Адвокатът изясни, че желае да се потвърди, че австралиецът е работил при неизбежна защита.

От коментара му стана ясно още, че се надява този път съдът да вземе под внимание клип, който е запечатал какво се случва във съдбовната нощ. В него се вижда, че Полфрийман се намесва в спор сред групата, в която е Андрей Монов и други двама души. " Вече можем да слагаме въпроса дали тази защита подхожда на заплахата, само че никога не е въпрос на безчинство, а той е наказан за това ", добави Калин Ангелов.
Развитие по случая „ Полфрийман “: Съдът анулира възбраната на австралиеца за овакантяване на страната Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния административен съд
Вече някогашният основен прокурор Сотир Цацаров тогава изиска Върховен касационен съд да възобнови производството по предварително освобождение от пандиза на австралиеца Джок Полфрийман. Преди седмица Върховен касационен съд излезе с решение, с което отхвърли да прегледа настояването на Цацаров. След това Полфрийман прикани някогашния основен прокурор да си подаде оставката, тъй като е злоупотребил с власт.

Неговият юрист добави, че дейностите на Цацаров са предизвикани не от правни причини, а с политически цели.

Освен това, Полфрийман съди вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов за клюка - поради известието, че е пуснат от общежитието в " Бусманци ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР