В крайна сметка американци и руснаци се ступаха в Сирия

...
В крайна сметка американци и руснаци се ступаха в Сирия
Коментари Харесай

Измислената Трета световна война в Сирия

В последна сметка американци и руснаци се ступаха в Сирия край Дейр ез Зор. Доста мрачна, само че и поучителна преживелица в борбата за последното разпределяне в давената години наред в кръв страна. Ако сме точни, незаконната съветска войска от частната компания „ Вагнер “ претърпя тежки загуби в две интервенции и продължава да губи хора. В четвъртък по обяд дойде известие за още към 15 руснаци убити при детонация в склад в Дейр ез Зор, настрана от тези, които бяха изтребени от американски въздушен удар на 8 февруари. За първото сблъскване има много догадки, много вярна и доста повече погрешна информация, а най-вече е пропагандата.

Фактите почти са такива. На 8 февруари проправителствени сили нападат позиции на водената от американците коалиция от опозиционни арабски племена и кюрди. Очевидно интервенцията е зле планувана, несъгласувана и в последна сметка военната група влиза в засада. Твърди се, че американски въздушни удари попиляват авангарда и завършват с интервенцията. Вашингтон и Москва усукват какво се е случило. Няма никакви видеозаписи, никакви фотоси и доказателства за действителните размери на интервенцията. Факт е, че има починали съветски наемници, само че никой не може да каже какъв брой. Спекулациите стигат до 600 души. В един от най-достоверните уеб сайтове, които проследявам за войната, загатват съответни имена. Сайтът не е съветски, не е американски и всичко, което пуска като информация, се основава на свидетелства, фотоси, видео и тествани източници. В него се загатват имената на десетина руснаци. „ Вагнер “ е неразрешена в Русия, което не пречи управляващите да си сътрудничат с нея. Няма никакви данни какъв брой души членуват в нея. Знае се, че тя е правоприемник на „ Славянския корпус “, само че през годините числеността на тези „ бойци на ориста “ не е надвишавал 600 – съгласно разнообразни източници. Ако са избити 600 души, както настояват някои опозиционни съветски уеб сайтове, тематиката „ Вагнер “ е завършила.

Пропагандата върви с цялостна мощ. Дори и у нас.
„ Нашите водещи медии мълчат – тъй като чакат реакция от сътрудниците в огромните Средства за масова информация на Запад и Москва, с цел да „ балансират “ историята “, написа някогашният ни дипломат в Руската федерация Илиян Василев в персоналния си профил във фейсбук. След това дава линк към една апокалиптична публикация на арменския политик, кинодеец и публицист Тигран Хзмалян, който стартира по този начин „ Мястото на последната покруса на Първата международна война може да се трансформира в мястото, на което е почнала Третата международна война “. Сблъсъкът съгласно него е началото на апокалипсиса.

Преди да се фокусираме върху внушенията е редно да кажа, че не става въпрос за Трета международна война, нито за борбата добро-лошо, а за нефт. Полетата край този популярен в миналото град край Ефрат са жизненоважни за възобновяване на самостоятелна Сирия. Те бяха окупирани от опозицията, подкрепяна от Съединени американски щати и Турция, още при започване на гражданската война, а по-късно мина в ръцете на ИДИЛ. Терористичната организация се устояваше от продажбата на нефт и по този начин съществуваше, по този начин купуваше оръжия от „ Демократичния свят “, по този начин ръката, която избиваше хиляди, беше охранена и здрава да държи ножа.

Дейр аз-Зор остана последният анклав в голямата и най-плодородна провинция на Сирия и това беше заслуга на хората в града – нито на режима, нито на руснаците и макар американските ползи. Сега разумното е хората, които оцеляха в този пъкъл, да си върнат това, което си е тяхно по исторически, законови аргументи. Те през днешния ден са в ръцете на другите герои от войната – кюрдите. Към тези създаването на тези находища имат интерес както съветските колоси, по този начин и американските. Ей за това е борбата.
Обратно към пропагандата. Ако оставим настрани, че на господин Илиян Василев му е било доста тежко в Москва като дипломат, и позволявам, че даже палачинките си полива със сос „ Мразя Путин “, снизхождението, с което приказва за българските медии го принизява към неуките хора. Никой в международните медии няма ясна визия какво тъкмо се е случило. Обикновено Москва оповестява за всеки погубен съветски жител, а съперниците бързат да се хвалят. Сега единствените, които тръбят, са опозиционните медии, което е обикновено в подтекста на президентската акция в Русия. Споменатият арменски кинорежисьор е може би най-големият зложелател на Путин, тъй като упреква Русия, че обезличава Армения със своето наличие там. Има съображение, само че омразата не е меродавен източник. Тази публикация е оповестена в уеб страницата на Гари Каспаров – отново съперник на Путин, който се държи като ранния Волен Сидеров – рисково.

В съветските опозиционни медии излязоха такива измислици, само че добре опаковани, че в случай че човек не схваща от военно дело, ще се уплаши. Например излязоха аудиозаписи „ от фронта “, където се чуват псувни на вагнеровци, които с доста спокоен звук беседват между тях по какъв начин ротата от 200 души е унищожена. Най-голямата рота в съветската войска е 220 души и тя е образователна, включваща разнообразни випуски и доста офицери. Да не приказваме за доста други елементи, които в случай че просветен човек чете, ще се смее. А работата е тъжна. Сирия е тъжна, мъчително тъжна история и най-сетне би трябвало да има мир. В момента, в който американците бранят петролните полета, последните елементи на „ Ислямска страна “ превзеха част от бежанския палестински квартал край Дамаск. Превзеха още две села в провинция Хомс – не се предават и убиват до последно.

Предстоят договаряния в Астана

Атаката против Кремъл е в навечерието на следващите значими договаряния в Астана с Турция и Иран. Само преди ден беше срещата с делегацията от Йордания. От другата страна Израел и Съединени американски щати имат съображение да се тормозят от избухливото въздействие на Иран в региона.

На масата за договаряния сядат тези, които са на картата. Който има най-голямо въздействие, който държи най-вече запаси, той дефинира разпоредбите. Останалото е слама за избори или пък за стратегически цели, с доста огромна дълбочина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР