В крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия, предлагат

...
В крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия, предлагат
Коментари Харесай

Италиански град предлага жилища на символичната цена от 1 евро

 В крайбрежния италиански град Таранто, в южния район Пулия, оферират жилища на алегорична цена от 1 евро, пише pariteni.bg.

Консулът по културно завещание на Таранто Франческа Виджиано разгласи, че на изкушаващо ниската цена се оферират общински парцели в остарялата част на обитаемото място. Условието за придобиване на парцел на тази ниска цена е купувачът да го реновира.

През последните години в Италия редица опустяващи села приложиха привлекателен маркетингов трик - продажба на парцели на алегорична цена, нормално за 1 евро. Но купувачите би трябвало да се ангажират за избран период да реставрират добитите парцели като планът за това по какъв начин ще наподобява постройката би трябвало да бъде утвърден от съответната община.

Такъв е казусът с оферта в град Самбука в Италия , където дом се оферираше на цена от 1 евро. Целта на локалното ръководство е да реши казуса с обезлюдяването на района. Местността се намира в южната част на остров Сицилия и е наричана " земен парадайс ", само че това не е било задоволително, с цел да спре доста хора да изберат огромните градове. Предприетата политика цели да привлечe поданици в Самбука.

Има едно изискване, обаче. И то е новите притежатели да влагат в парцела 15 000 евро. С тази сума би трябвало да осъществят наложителни поправки в границите на три години, защото някои изоставени къщи се саморазрушават. Сега този метод за първи път се предлага в по-голямо обитаемо място. Целта на самодейността в Таранто е постройките да бъдат поддържани и животът да бъде върнат в остарелия град.

Първоначално за продажба са оповестени 15 здания в Таранто на цена от едно евро. На по-късен стадий повече парцели може да бъдат препоръчани на същата цена.

 

Южният италиански район Пулия се слави с кулинарните си деликатеси, каменната архитектура и живописни крайбрежни градчета. Областта обаче е много бедна, спрямо други райони в Италия. Офертите за едно евро са единствено част от проектите на града за възобновяване. “Имаме огромно пристанище, тъй че има проект за преход във всичко, в това число вложения.Това е нов живот за града ", споделя Франческа Виджиано. Най-популярната постройка в Таранто е Кастело Арагонезе, солидно барикада, построено през 15-и век. Заслужава си да бъде прегледан и храмът на Посейдон, датиращ от 6 век прочие н. е.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР