В края на юли трябва да започне тестването на системата

...
В края на юли трябва да започне тестването на системата
Коментари Харесай

Ще тестват от юли системата за телефонно предупреждение за бедствия

В края на юли би трябвало да стартира тестването на системата " BG Alert "  за ранно уведомяване при бедствия, която е предопределена за смарт телефони. Това съобщи в ефира на  главен комисар и консултант на вицепремиера Николай Николов.

" Освен, че ще имате предизвестие, че може да стане наводняване в даден регион, ще получите указания какво следва да извършите. Все още в света няма система, която предизвестява за идно земетресение. Има приложения върху разнообразни платформи, които записват трус до 200 км и с задатък 3-4-5 секунди могат да кажат, че се е случило такова. Подобна информация не е предопределена за евакуация. По-скоро е за автоматизираните системи, прекъсване на тока, асансьорите ", изясни Николов.

По думите му, от през днешния ден стартира доизграждане на националната система за ранното предизвестие и обявяване. " Това е системата, която чуваме на 2 юни, както и известието за техническа инспекция. Около 50 и повече % от популацията на България ще може да получава речева информация по тези системи. Гръбнакът на тази система са висоговорителите и сирените, които сме чували. На последващо равнище са медиите. Отделно в тази система има 28 000 клиента – ръководители на страната ", разяснява още основният комисар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР