В края на януари прокуратурата разпространи записан със специални разузнавателни

...
В края на януари прокуратурата разпространи записан със специални разузнавателни
Коментари Харесай

Как прокуратурата тренира с Цветан Василев преди да слуша президента

В края на януари прокуратурата популяризира записан със специфични разследващи средства диалог на президента Румен Радев. Държавният глава дефинира случая като " брутална офанзива " и упрекна прокуратура в жестоко нарушаване на закона. Главният прокурор Иван Гешев отговори, че няма нарушавания и отхвърли да дава отговор на рецензиите на Радев.

" Прокуратурата и основният прокурор не влизат в персонални борби. Работата на основния прокурор и на прокуратурата е да организират дейности за съблюдаване на закона ", сподели Гешев. Той изложи един от обичаните си причини – че дейностите на прокуратурата са създали недоволни доста хора, в това число подсъдимия Цветан Василев, обвинения Васил Божков и президента. Това било отзив, че прокуратурата си прави добре работата.

Записът от СРС-то с Румен Радев бе оповестен от прокуратурата в добре селекциониран миг. По това време Радев към този момент водеше съвещания за промени в конституцията, чиято последна цел би трябвало да е преустановяване ан безконтролността на основния прокурор. Твърде любопитен е фактът, че самият запис е изработен девет месеца по-рано. Ако още тогава са били налице подозренията във връзка с Радев, въпросът е какво е наложило забавянето.

Дали прокуратурата и ДАНС са спазили закона при подслушването на обвинени, обвинени или президента, който има безспорен имунитет, може да ревизира Националното бюро за надзор на СРС. Седмица след експлоадирането на абсурда с публикуването на подслушания диалог на Румен Радев, Бюрото разгласи, че стартира инспекция.

В случая има един сериозен проблем. Националното бюро за надзор на СРС към този момент не разполага с опция да ревизира прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР