В края на януари жена на 43-годишна възраст заболява от

...
В края на януари жена на 43-годишна възраст заболява от
Коментари Харесай

Болница харчи над 10 хил. лв. за лечение, получава 420 лв. по клинична пътека

В края на януари жена на 43-годишна възраст заболява от извънредно тежка и рядка зараза. Тя постъпва за лекуване в УМБАЛ " Св. Анна " в сериозно положение. След извършеното многостепенно лекуване, дамата към този момент е без заплаха за живота.

От болничното заведение обаче алармират, че лекуването на пациента коства в пъти повече от сумата, която заведението ще получи от Здравната каса по клинична пътека.

Болната постъпва в болничното заведение на 29 януари с аеробна и анаеробна зараза, в региона на двете очни орбити и очите с иридоциклит. До момента единствено за антибиотици, мониторинг и консумативи в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на УМБАЛ " Св. Анна- София " са вложени 4 200лв. След прекачване в Клиниката по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) са вложени още 3 070лв. От болничното заведение показват, че има и спомагателни утежняващи условия - за лекуване на подобен вид заболели се изисква и наложително уединяване в независима стая. Като се има поради, че лекуването към момента не е приключено, общата сума на разноските евентуално ще надмине 10 хиляди лв..

Жената е призната по клинична пътека 228 в Клиниката по Лицево-челюстна хирургия, а след завършването на лекуването болничното заведение би трябвало да получи от Националната здравоосигурителна каса (НЗОК) сумата от 420 лева, изясняват от болничното заведение.

Преди да отиде в " Св. Анна " дамата е била в друго заведение. Тя незабавно е била настанена в реанимация и по неотложност е стартирана тройна антибиотична терапия с най-съвременни антибиотици, които единствени могат да въздействат на този вид тежки инфекции.

Заради тежкото положение на болната, на идващия ден в болничното заведение се организира Консилиум от доктор Стефан Николов - шеф на Клиника неврохирургия и експерти - ЛЧХ хирург, УНГ - доктор, микробиолог, инфекционист, дерматолог и реаниматор. Консилиума взима решение лекуването да се организира в клиника по ЛЧХ на УМБАЛ " Св. Анна, където под обща упойка би трябвало да се създадат инцизии на двете огнища и да се доближи до огнището на възпалението. След разрезите подлежащите тъкани са изглеждали безусловно като сварено месо, което е знак за доста тежко инфектиране.

Микробиологичните проучвания потвърждават че дамата има стафилококова и стриптококова инфекции, които като се изключи че са извънредно рискови водят и до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето.

Към момента дамата към този момент е отвън заплаха за живота, само че следва в допълнение лекуване и пластично възобновяване на лицето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР