В края на януари жена на (43 г.) от Кюстендил

...
В края на януари жена на (43 г.) от Кюстендил
Коментари Харесай

В София спасиха жена с тежка инфекция

В края на януари жена на (43 г.) от Кюстендил заболява от изключителна тежка и рядка зараза – аеробна и анаеробна в региона на двете очни орбити и очите с иридоциклит. Възпалението протича с солиден оток и зачервяване на двете орбити и с доста висока температура – септично положение на целия организъм.

Жената е постъпила в Следствен отдел към окръжна прокуратура на УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД вечерта на 29 януари, откакто и е било отказано лекуване в други лечебни заведения. Настанена в реанимация на УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД и по неотложност е стартирана тройна антибиотична терапия с най-съвременни антибиотици, които единствени могат да въздействат на този вид тежки инфекции. На идващия ден е извършен Консилиум от доктор Стефан Николов – шеф на Клиника неврохирургия и експерти – ЛЧХ хирург, УНГ – доктор, микробиолог, инфекционист, дерматолог и реаниматор. Консилиума взима решение на лекуването да се организира в клиника по ЛЧХ на УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД, където под обща упойка би трябвало да се създадат инцизии на двете огнища и се доближава до огнището на възпалението. След разрезите подлежащите тъкани са изглеждали безусловно като сварено месо – това приказва за доста тежко инфектиране.

Микробиологичните проучвания потвърждават, че дамата има стафилококова и стриптококова инфекции, които като се изключи че са извънредно рискови водят и до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето. След извършеното лекуване, към този момент няма заплаха за живота на болната, само че следва в допълнение лекуване и пластично възобновяване на лицето.

По пътеката 228 по която е призната в Клиника по ЛЧХ, след довеждане докрай на лекуването болничното заведение ще получи от Здравна каса едвам 420 лева До момента единствено за антибиотици, мониторинг и консумативи в КАИЛ на УМБАЛ „ Св. Анна- София “ АД са вложени 4200лв. След прекачване в Клиниката по ЛЧХ са вложени още 3070лв. Допълнително утежняващо събитие е, че за лекуване на подобен вид заболели се изисква и наложително уединяване в независима стая. Като се има поради, че лекуването към момента не е приключено общата сума на разноските евентуално ще надмине 10 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР