В края на второто десетилетие на XXI век един от

...
В края на второто десетилетие на XXI век един от
Коментари Харесай

Ще премахне ли Facebook броят на харесванията под постовете ни

В края на второто десетилетие на XXI век един от най-ползваните лакмуси за обществена адекватност е броят на харесванията и реакциите, които се натрупват под постовете в обществените мрежи.

Тази просвета е освен повърхностна и лишена от полезности, само че е и противопоказна за психическото богатство на потребителите - нещо, което Фейсбук призна напълно неотдавна.

През август Марк Зукърбърг и хората му взеха решение да опитват и да отстранен броя на лайковете под постовете в Instagram, след което бе обявено, че опитът се е оказал много успешен.

Следващата стъпка е концепцията да се тества и във Фейсбук.

Вчера компанията заяви, че обмисля да отстрани броя на харесванията и реакциите под постовете в платформата и да остави единствено лист с имената на хората, които са реагирали.

Ако получаваме приблизително по 10-20 лайкове, няма да е проблем за никой да ги преброи, само че в случай че сме от хората, които постоянно натрупат по 100-200 лайка, аудиторията ни надали ще отдели толкоз време, с цел да откри точната численост.

Според данни на TechCrunch, опитът във Фейсбук към този момент е почнал. Така за някои консуматори на мобилното приложение за Android към този момент броят на харесванията отсъства.

Не е ясно обаче дали Фейсбук и Instagram фактически ще отстранен броя на лайковете в дълготраен проект - за момента всичко е в развой на тестване. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР