В края на тридневни бурни дебати, белязани от скандалното изказване

...
В края на тридневни бурни дебати, белязани от скандалното изказване
Коментари Харесай

Голямо решение във Франция

В края на тридневни бурни диспути, белязани от скандалното изявление на президента Еманюел Макрон, че желае да „ тормози “ неимунизираните, депутатите в Народното събрание на Франция одобриха в ранните часове на четвъртък законопроекта за „ подсилване на инструментите за ръководство на здравната кризa “, написа Le Monde. Текстът получи 214 гласа „ за “, 93 „ срещу “ и 27 „ въздържали се “, съобщи организация " Фокус ".

Сега документът би трябвало да бъде прегледан от Сената при започване на идната седмица, който да го удостовери, с цел да влезе в действие. Правителството настояваше това да се случи до 15 януари. Новите законови ограничения плануват трансформиране на „ здравния пропуск “ във „ имунизационен паспорт “, с което миналите PCR тест няма да могат да се възползват от статута на имунизирани и ще им бъде стеснен достъпа до всички заведения, молове, магазини и така нататък, с изключение на до супермаркетите и аптеките.

В хода на дебата френският здравен министър Оливие Веран обърна внимание и на тематиката за подправените документи. По думите му, „ 5% от приетите в болница пациенти “ имат подправени здравни карти и не са имунизирани. „ Лъжливият пропуск убива, това е действителност “, изстреля той пред депутатите на Франция. Притежаването на подправен пропуск към този момент би трябвало да се санкционира с пет години затвор и санкция от 75 000 евро. Предоставянето на пропуск, принадлежащ на някой различен, или предаването на пропуск на някой различен с оглед потреблението му с машинация ще се санкционира с закрепена санкция от 1000 евро, в съпоставяне със 135 евро през днешния ден. По този въпрос депутатите одобриха държавна корекция за „ покаянието “: хората, притежаващи подправени пропуски, няма да бъдат глобени, в случай че им бъде инжектирана първа доза ваксина в границите на тридесет дни от осъществяването на закононарушението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР