В края на този месец в Израел ще се проведе

...
В края на този месец в Израел ще се проведе
Коментари Харесай

Първото в света изложение на лечебни продукти от канабис ще се проведе в Израел


В края на този месец в Израел ще се организира първото в света ревю на лечебни артикули от канабис. Министерството на земеделието на Израел разгласи развъждането на канабис за селскостопанска просвета. Засега са избрани три плантации, където ще се отглеждат сортове, употребявани за лечебни потребности. В момента се вършат тествания на лечебните качества на канабиса и се търси метод да се създават хапчета от потребните му субстанции, като се пренебрегват упойващите. Израел е водеща страна в проучванията на това растение.

Д-р Хинанид Колтай, специалист по канабис и основен откривател по растениевъдство в Селскостопанския институт " Волкани “, описа:

" 16 години се занимавам с растениевъдство в Селскостопанския институт " Волкани “ край Тел Авив. Започнах с проучване на растителните хормони. На избран стадий разбрах, че ме интересуват единствено проучвания, свързани със здравето на индивида. Насочих се към билките. По този мотив ориста ме срещна с най-големия експерт в света по проблемите на канабиса – роденият в България професор Машуам. Слушах го скептично. Предполагах, че го интересуват не лечебните качества, а психоактивните субстанции, които съдържа, само че резултатите, които професорът показва, ме поразиха. Започнахме да си сътрудничим, откакто институтът ни получи позволение за проучване на медицински канабис ".

Цялото изявление с доктор Хинанид Колтай можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР