В края на това правителство здравната министърка Асена Сербезова започна

...
В края на това правителство здравната министърка Асена Сербезова започна
Коментари Харесай

Сербезова маха пореден директор на болница - д-р Стефан Константинов от Онкологията

В края на това държавно управление здравната министърка Асена Сербезова стартира ударната промяна на шефове на лечебни заведения. Миналата седмица с поста си се раздели проф. Генчо Начев, който беше отпред на " Св. Екатерина " от 2006 година

Днес шефът на Университетската болница по онкология доктор Стефан Константинов удостовери във фейсбук, че също ще бъде заменен. Досега публично известие от Министерството на здравеопазването няма.

От Министерство на здравеопазването преди към 10 дни дадоха специфична конференция, която посветиха на обявяване на резултатите от инспекции на финансовото положение на лечебните заведения в страната с необикновен акцент върху Генчо Начев и " Св. Екатерина ". Сред седемте посочени лечебни заведения не беше упомената Онкологията.

" Да, правилно е. Хич не си поплюват най-после. Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си. А в случай че вие желаете да разберете по какъв начин и за какво в 12 без пет се маха шеф, извадил от финансовата кал тежка болница, то на следващия ден следете конференцията ни в Българска телеграфна агенция. И в идващите дни. Защото е брутално. Ама доста ", написа във фейсбук сбито доктор Константинов.

Според уеб страницата clinica.bg за директорския пост се готви някогашният шеф на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст. Той се опитваше да поеме ръководството на болничното заведение години наред. Заедно с него евентуално в УСБАЛО ще се върне и брачната половинка му – химиотерапевтът проф. Галина Куртева, която също е в пенсионна възраст, твърди уеб сайтът.

Стефан Константинов беше министър на опазването на здравето за избран интервал в първия кабинет " Борисов ". Той е отпред на Университетската болница по онкология от 2017 година

Сред заменените от Сербезова шефове на лечебни заведения беше и проф. Иван Поромански, който беше назначен отпред на " Пирогов " м. година, по времето на служебния министър доктор Стойчо Кацаров.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР