В края на това лято, Viasat History, най-добрият ТВ канал

...
В края на това лято, Viasat History, най-добрият ТВ канал
Коментари Харесай

VIASAT HISTORY с две големи премиери - Историята на Европа и Помпей: В очакване на бедствието

В края на това лято, Viasat History, най-хубавият ТВ канал за история на остарелия континент, ви кани на предизвикателно пътешестване обратно във времето с министър председателите на две от най-големите исторически документални поредици в света.
Историята на Европа, който дебютира на 25 август, събота, в 21:00 , е сериал в шест елементи, който споделя историята на Европа, като изследва разнообразни глави от изпъленото й със събития минало. Водена от историка Сър Кристофър Кларк, впечатляващата поредност стартира с физическото начало на континента и идването на първите хора заселници. Всеки епизод наблюдава развиването на европейската просвета и вяра, както и историческите достижения в науката, технологиите и политиката, като приключва с дръзки проникновения за сегашното и бъдещето на континента.

Водещият на поредицата, Сър Кристофър Кларк , е 22-ият Професор Regius по история в Университета в Кембридж. Посветен е в рицарско звание през 2015 година за заслуги в укрепването на английско-германските взаимоотношения. Искрената обич на Кларк към историята вдъхва живот на събития, които затвърждават мястото на Европа в сърцето на интернационалните връзки в хода на хилядолетия. Нашият континент поставя основите на модерното общество в международен мащаб, до момента в който непрестанно изменящите се география, климат, фауна и флора образуват историята на самата Европа.
В средата на септември ще забележим друга приковаваща поредност по Viasat History. Помпей: В очакване на бедствието дебютира на 16 септември в 21:00 . Трите епизода вдъхват живот на последните 48 часа на Помпей, преди бедствието отпреди 2000 години да удари и вулканичното изригване да погребе жив целия римски град.
Сериалът е воден от историка доктор Бетани Хюз , археолога Ракша Дейв и английския публицист Джон Сърджънт, като всеки от тях изследва часовете преди детонацията на връх Везувий. Като обгръща целия опустошен град и близките месности, триото водещи влиза измежду разкопките и получава извънреден достъп до най-добре непокътнатите римски обекти. Тримата са поканени да изследват до момента недокоснати човешки остатъци, оценени със скенер, рентген и ДНК проби, и посещават самия неугаснал вулкан, разкривайки незнайни до момента загадки, скрити под пепелта към този момент повече от 2000 години.
Историята в никакъв случай не е получавала толкоз особено внимание, колкото през този август и септември по Viasat History.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР