В края на тази седмица, 20-ти и 21-ти октомври, ще

...
В края на тази седмица, 20-ти и 21-ти октомври, ще
Коментари Харесай

Русе приема NASA International Space Apps Challenge за втора поредна година

В края на тази седмица, 20-ти и 21-ти октомври, ще се организира най-големият хакатон в света International Space Apps Challenge. Той се провежда под егидата на NASA и тази година ще се организира по едно и също време в към 200 града по целия свят. Русе се включва за втора поредна година, като надпреварата ще се организира в Русенския университет.

Откриването е в събота, 20-ти октомври, от 10 часа в зала 2Г.204 (Сименс). Регистрацията стартира час по-рано пред същата зала. На територията на България, хакатонът ще се организира също и в София, Пловдив и Бургас.

Състезанието е ориентирано към всички, които се интересуват от авиация и космонавтика, осведомителни технологии, роботика, климатология, геология и други области от света на науката и технологиите. В рамките на 2 дни хора от всевъзможни възрасти и с всевъзможни специалности, самостоятелно или в екип, ще имат опцията да оферират новаторски решения на настоящи проблеми в съответните области. Тази година провокациите, оповестени от NASA са свързани както с възстановяване на живота на Земята, по този начин и с проучване на космоса.

Конкретните провокации са детайлно разказани тук: https://2018.spaceappschallenge.org/challenges/
Екипите избират предизвикателство и показват план, който взема решение избран проблем в дадената област.

Проектите най-често биват създаване на програмни артикули (десктоп, уеб, мобилни), апаратни устройства (роботи, дрони и други), разбор и визуализация на данни или концепции за решение на даден проблем.

Могат да се показват както на равнище първообраз, по този начин и във тип единствено на концепция. Двата най-хубави екипа от всяка локация в България не престават да се борят на световно равнище. В последните няколко години български тимове постоянно се класират в ТОП 5 в света.

Желаещите да вземат участие би трябвало да се записват в формалния уебсайт на събитието на адрес: https://2018.spaceappschallenge.org/locations/ruse/ . Всеки участник се записва самостоятелно, а в деня на откриването от NASA ще задействат опцията за основаване на тимове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР