В края на септемери и въпреки обилния дъжд, търговията с

...
В края на септемери и въпреки обилния дъжд, търговията с
Коментари Харесай

Вижте какви номера въртят с учебници втора ръка

В края на септемери и макар изобилния дъжд, търговията с учебници още върви. На централна поща търговците на пособия втора употреба не се оплакват от към клиентела.

Родители се оплакват, че едни и същи пособия излизат сякаш като нови всяка година. При сборниците по математика за 5 клас да вземем за пример, помагалото е едно и също, само че дилемите в него са с разменена номерация. Няма нови задания - просто задача 249 е станала 302.

Корицата е безспорна същата - единствено годината на печатане е друга. Този трик прави сборника негоден като платен втора употреба. Много деца си купуват първо остарелия алманах, а след това учетелите ги карат да си вземат новия, тъй като не могат да намерят дилемите по новата номерация.

Така родителите не могат да вземат по-евтиното пособие втора употреба, а са принуждавани да взимат новото, което на процедура е безусловно същото.

Тези, които пък са го имали и към този момент и са минали в 6 клас, не могат да го продадат, поради разменената номерация на дилемите. Самите учители карат учениците да купуват новия. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР