В края на седмицата във Враца ще бъде открито XX-ото

...
В края на седмицата във Враца ще бъде открито XX-ото
Коментари Харесай

Концерт на Акага, изложби и много спектакли в юбилейното издание на фестивала Време във Враца

В края на седмицата във Враца ще бъде намерено XX-ото юбилейно издание на Международния юношески сценичен фестивал „ Време “.
„ От петък градът ни ще стане младежка театрална столица на света “, разгласи през днешния ден на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Враца основателят и арт-мениджър на фестивала Георги Врабчев.
За четири дни на фестивалните подиуми ще се качат 280 индивида, от 18 страни и четири континента. Те ще показват 16 спектакъла, от създатели като Албер Камю, Лорка, Рей Бредбъри, Джордж Оруел, Станислав Стратиев, Селинджър и др. 
По време на фестивалните дни ще се проведат и театрални работилници в три посоки, изясни още Врабчев. Едното ще е обвързвано със характерни умения във връзка с връзките и себеизразяването и ще бъде ръководено от професионалния учител от Англия Ричард Финч. Преподавателят и радио-водещ от Естония Томас Лохмуст ще показа техники на говора и способи за освобождение на напрежението преди театрални изяви. Актьорът Христофор Недков ще води работилница на тематика „ Сценични шпаги “. В съботния ден следва среща-разговор с режисьора и сценограф с интернационален опит Момчил Алексиев на тематика „ Реалностите на виртуалното “. 
По време на фестивала в Младежки дом ще има показани и няколко изложения. Едната е особено готова от Музея на хумора и сатирата в Габрово и ще е на тематика „ Ах, това шоу “, на врачанина Росен Рашев-Рошпака, изложения стъклопис от Начално учебно заведение „ Иван Вазов “ Враца и графика от Професионалната гимназия Димитраки Хаджитошин “ Враца. 
Георги Врабчев напомни, че ММТФ „ Време “ е основан през 1987 година от Театрална група „ ТЕМП “ Враца, Младежкия дом в града и с другарската помощ на Европейския център на Международната асоциация на любителските театри и Световната мрежа от аматьорски театри (AITA/IATA). Първоначално е с присъединяване на юношески групи от България, а от петото му издание прераства в интернационален.
Фестивалът е под патронажа на кмета Калин Каменов и ще бъде открит в петък вечер, на централния площад във Враца, с концерт на група „ Акага “, които са подготвили специфична стратегия, разгласи Врабчев. Преди това участниците ще преминат по пешеходната улица с националните знамена на страните си. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР