В края на седмицата в участъка между булевард „България“ и

...
В края на седмицата в участъка между булевард „България“ и
Коментари Харесай

Сезонът на ремонтите: В неделя започва разширението на бул. „Тодор Каблешков“

В края на седмицата в сектора сред бул. „ България “ и улица „ Луй Айер “ в столицата стартира ремонт, обвързван с разширението на бул. „ Тодор Каблешков”.

С разширението на значимата пътна артерия ще се обезпечи директна връзка от бул. " България " до бул. " Симеоновско шосе ".

При построяването на новото трасе с дължина 1 км няма да се стопира трафикът. Срокът е 5 месеца – до есента, като реконструкцията ще се прави поетапно на 7 елементи. Последният ден на май до август месец ще се ремонтира секторът до ул. „ Боянски водопад”.
Столичани на митинг против концепцията за в двете посоки придвижване по ул. „ Фритьоф Нансен " Живеещите в региона се тормозят, че ще се образуват тапи
Освен уголемение на булеварда, реконструкцията включва и построяването на велоалеи, които ще бъдат на по-ниско равнище от това на пешеходните тротоари. Ще има и обособена и бус лента.

Ремонтът е на стойност 11 млн. лв.. На този стадий отчуждаването на парцели поради ремонтните действия също е на стойност 11 млн. лв..

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че построяването на вътрешните кръгове и връзките с Околовръстния път са най-важните за града. По думите ѝ посредством вътрешните кръгове и с разширението и довършването на Околовръстния път, се работи за понижаване на трафика, за предоставяне на опция за придвижване на хората и добави, че за нея това е един от най-важните планове в проекта й за София.
Хубаво е, само че няма Акт 16: „ Графа “, година по-късно Спасява ли общината компаниите реализатори от санкции поради зле свършена работа
Столичният кмет акцентира, че подготовката за тези планове е дълга и обвързвана с огромни вложения.

Главният проектант Здравко Здравков сподели, че планът е изработен по този начин, че по бул. " Тодор Каблешков " да бъде споделено придвижване на коли, пешеходци и велосипедисти като част от напъните на общината да построява по актуален метод улиците и булевардите, тъй че да има място за всеки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР