В края на седмицата и началото на следващата се очакват

...
В края на седмицата и началото на следващата се очакват
Коментари Харесай

В края на седмицата се очакват температури до 30 градуса

В края на седмицата и началото на идната се чакат температури до 30 градуса в доста региони на страната. През месеца ще продължат да се редуват краткотрайни превалявания, градушки и слънце. Това предвижда синоптикът Анастасия Стойчева в ефира на Би Ти Ви.

" Настоящият месец май е характерен представител на пролетта. Ще продължат да се редуват краткотрайни превалявания с градушки " добави тя. По думите й количествата дъжд през първите 10 дни на месеца тук-там надвишават месечните правила. Пример за това са регионите на Русе, Свищов, Разград, Сливен и Елхова. Максималните температури до края на седмицата ще останат към 20 градуса. Ще има обособени дни, когато ще са малко по-ниски

През тази седмица ще бъде усетени въздействието на ниско атмосферно налягане. Ще има условия за развиване на купесто-дъждовна облачност в следобедните часове. Повече превалявания ще има в Западна България. В обособени дни ще има и на изток и не са изключени и градушки.

" Днес преваляванията ще се задържат основно в крайните западни региони. Има вятър от изток-югоизток, който ще се усилва денем. На 14 май количествата на преваляванията в Западна и тук-там в Централна България ще доближават до 10 л/кв.м. В крайните северозападни и югозападни региони те ще са по-съществени " добави Сточйчева. Прогнозата е, че по Черноморието температурите ще са най-ниски през седмицата. В интервала 13-19 май тук-там те ще са по-ниски от нормалните.

Максималните температури до края на седмицата ще останат към 20 градуса. Ще има обособени дни, когато ще са малко по-ниски. Като цяло те няма да бъдат изключение от климатичните правила. Предстои внезапно стопляне в края на седмицата и началото на идната, когато за първи път в доста региони ще има температури от 30 градуса. Не се изключва в понеделник и вторник идната седмица да стигнат до 33-34 градуса. Валежите внезапно ще спрат. Около 24 май към България доближава средиземноморски циклон и може да се чакат обилни превалявания, съпроводени с градушки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР