В края на работната седмица решихме да хвърлим едно око

...
В края на работната седмица решихме да хвърлим едно око
Коментари Харесай

30 000 софиянци ходят в една тоалетна

В края на работната седмица взехме решение да хвърлим едно око обратно и да си напомним последните 7 дни какво се случи и какво ни/ви притегли вниманието.

- Разбрахме, че В София липсват публични тоалетни и то посред горещото лято.
Ужас! А общинските химически тоалетни са 40 на брой – или една на 30 000 столичани. Мирише ми (съжалявам за играта на думи, не беше преднамерено!) на фрапантно решение вид „ пловдивски кучета “. В града под тепетата се появи предложение, което (колкото и да не вярвате) се преглежда напълно съществено от общинарите – кучетата да се разхождат с… памперси.



За да се понижи препикаването на кюшета, входове и стени, от общината в столицата може да ни предложат да се разхождаме с памперси, с цел да се понижи смрадта измежду лято. Ще станем забавна туристическа дестинация. Няма неприятна реклама.

- Седмицата си мина под знака на свадите към Очите, Бенчев и Българска социалистическа партия.
Не. Не! Стига! Нинова, Бенчев, Очите и Българска социалистическа партия известно време не желаеме да ги чуваме, камо ли обсъждаме. Даваме си отмора от тях (а, нека! И да забележим до кога). Следваща вест, апелирам!

- Пернишки водач опита да подкупи служители на реда.
Нарушителят е подал на чиновниците тефтерче с документи, с сложена банкнота от 20 лева, с думите: „ Това е да се почерпите “. Възможно ли е в града на винкела парите да имат някаква друга стойност? Едва ли. Явно индивидът от дълго време не е ходил на пазар и си спомня доста остарели времена. Така де – 20 лева.… Като в песента на „ Ъпсурт “: „ Помна времето, когато джойнта беше левче “. Там се пееше още и: „ Нямаше го още “24 часа”, немаше ни GSM-и, ни интернет, Азис беше единствено Васко Пе… “. Както и да е.

- Споменавайки Азис, би трябвало да отбележим, че има някаква наклонност хората да се захласват по най-мъжките вести. Сред най-четените са: „ Азис с нов мъж до себе си? “ и „ Трима нападнаха Динко на бензиностанция в Ямбол “.

- Докато сме на тематиката за най-четените и „ мъжки “: материалът „ Ето кои влизат в новия "ВИП Брадър “ ни сподели, че хората обичат да гледат хора, които са известни с това, че са известни. Но научихме и нещо доста потребно: „ Да влиза в къщата напирал и един от дребното политици, които намерено признават, че спят с мъже – Владо Кузов. Продуцентите го канели от години и най-сетне го навили да взе участие. От Нова обаче изрично отрязали тези мераци поради скандалните клюки към него.
Такааа – прекомерно е абсурден за риалити шоу. Но за Парламента си беше ОК.
Добре е да го знаеме това.



- Гадните тарикати не спят: „ Нова телефонна машинация: Лъжат фермери, че животните им са заболели и им желаят пари “. Измамниците постоянно употребяват бедствията и тъгата на хората, с цел да вършат пари. То не беше Хитрино, то не бяха наводнения. Сега и чумата. Какво ли щеше да е, в случай че бяха споделили „ да “ на Истанбулската спогодба. Сигурно щяха да се обаждат на бабите да им желаят пари за „ лекуване “ на внуците им, попаднали под въздействие на конвенцията и станали джендъри.

А в този момент съществено: политиците би трябвало да внимават по какъв начин си играят със страховете на хората за свои си цели, тъй като народът живее в непрекъснат стрес, което води до неприятно деформиране на действителността им и непредсказуеми последствия. Същото важи и за нас – публицистите, признавам си.

- Ето и една добра вест – най-малко разбрахме, че времето ще продължи да е по този начин хубаво. Който е в отпуск, прелестно изкарване. Който не е, като нас – нека си имате климатик и пийте повече вода, била най-хубавото в жегите. Пийте я постоянно и по малко. И една персонална молба към част от пътуващите в метрото: в случай че може, използвайте я и за къпане. Айде, да не е всеки ден – не може да желаеме толкоз доста от вас, само че най-малко през ден, а?

- „ Шефове на лечебни заведения се оказаха с голям брой парцели и със сметки с милиони “. Такаааа, вие си знаете какво си мислим по въпроса, нали? Добре, тъй като аз си имам предписание и то е да не приказвам против лекари, зъболекари, бармани и сервитьори. Тоест – хора, които могат да ми причинят болежка или да ми плюят в храната.

Продължаваме нататък.



- Местно партийно звено се хвърли в отбрана на не какъв да е, а на венецуелския президент Николас Мадуро, който евентуално се е разтопил от самодоволство от новината и е не запомнил, че са създали опит да го убият. Въпросното звено е БСП-Красна поляна, което „ изрично осъжда опита за ликвидиране на Николас Мадуро “.

А си бяхме дали обещание повече да не се занимаваме с Българска социалистическа партия – най-малко за няколко дни да си починем от тях… Толкова ни беше почивката… Изскачат от всяка вест напоследък, като генератор са, човек не може да се обърне, без да види нещо от тях.

А самият Мадуро е забавна личност… В страната му инфлацията припомня немската към края на Втората международна. Разследван е от Съединени американски щати за пране на пари. Спечели отново изборите, а преди тях доста от представителите на опозицията бяха отстранени от присъединяване във вота, а някои – хвърлени в пандиза. Част от деятелите трябваше да избягат от страната, с цел да се спасят.

Мадуро неотдавна тропна с крайник и сподели, че няма пък да върне външния дълг (б*си, ние що не се сетихме за това!), който е $142 милиарда.



Getty Images

Мадуро упрекна Съединени американски щати и Бразилия, че му вършат мръсно и скапват международния социализъм и по тази причина народът му е безпаричен, не за друго. Изглежда социалистите по целия свят си наподобяват по добре подбраните оправдания, звучащи като диалог сред деца със специфични потребности.

Направо се чудим кой ли би желал да навреди на Мадуро. От службите също се зачудиха и взеха решение да създадат лист на тези, които НЕ желаят да му вредят, с цел да ги изключат от следствието. Списъкът е изработен на салфетка от кафенето до президентството във Венецуела (предполагаме, че там попада и БСП-Красна поляна).

- През миналата седмица разбрахме също по този начин и че пияните туристи пречат на следствията по морето. Просто тъй като са несъответстващи и не могат да си спомнят по кое време и кой ги е обрал. Постоянно пускали тъжби, обаче не знаели какво да напишат, тъй като си спомняли вечерта до второто заведение. След това всичко им се губило, в това число и парите.



Англичанин се напил до козирката и изгубил празното си портмоне. Подал сигнал на идващия ден, а час по-късно си намерил парите в задния джоб. Въпреки всичко всеки ден залавят по един апаш. Така е – по български – искаш на ниска цена море и пиянство, ще би трябвало да минеш спецкурс по оцеляване преди този момент.

- „ Мъжете, които желаят да станат татковци, не би трябвало да носят тясно долни дрехи “.



Е, това за първи път го чуваме. Честно! Добре, че групата учени, дето са създали заключението, са ги дали тия пари за него, че да разберем най-сетне, да чуем за този феномен. Чутовно! Нечувано изобретение.

В друга вест от деня: по неофициална информация – друга група учени работи по свръхсекретно проучване, което да откри каква е формата на земята и от кое място изгрява слънцето.

- И най-после: прекомерно късно научих, че през днешния ден се отбелязва международният ден на мързела (ако знаех, изобщо нямаше и да четете това!).

Мързелът е движеща мощ на цивилизацията – освен са потвърдили, че мързелите са по-интелигентни, само че също по този начин би трябвало да се означи, да се подчертае с две дебели черти, че мързелът движи света напред. Естествено сме програмирани да търсим лесния метод. Така сме разкрили автомобила, отдалеченото, на баницата мекото, полуфабрикатите, доставките и държавната работа.

Ще завладеем и космоса. Но малко по-късно, първо да си починеме малко.

Такаааа. И тъй като е ден на мързела, айде стига толкоз!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР