В края на октомври в Съвета на Федерацията заявиха, че

...
В края на октомври в Съвета на Федерацията заявиха, че
Коментари Харесай

Stockinfocus: Американската ПРО ще стане безполезна след разполагането на ядрено оръжие на Курилите

В края на октомври в Съвета на Федерацията обявиха, че съветският ВМФ в най-близко време ще се снабди с база на Курилските острови, заяви stockinfocus.ru. Предполагаемият остров е Матуа, на който по време на Втората международна война имало 3-хиляден японски гарнизон. Тази съветска база ще промени салдото на силите в района. Предполага се, че базата ще разреши приемане на всевъзможни кораби, в това число първи сан, възнамерява се възобновяване на летищата. В края на този октомври там към този момент се приземил военнотранспортен Ан-26. Скоро ще кацнат и вертолети.

Матуа е дребен остров в междинната част на Курилите с повърхност от 52 кв. км и с настоящ вулкан. Япония в никакъв случай не е предявявала за него териториални искания.

Част от японските уреди към момента могат да се употребяват, да вземем за пример пистите от бетон или от железни решетки. Под настилката са прокарани тръби срещу замръзване, в които тече гореща вода от намиращи се наоколо геотермални извори.

Базата на острова е нужна на първо място за патрулиращите съветски нуклеарни подводници с балистични ракети. Тя ще стане свързващо звено сред двете разпокъсани бази на Тихоокеанския флот във Владивосток и Вилючинск (Камчатка). От нея ще може да се управлява Охотско море и четирите оспорвани южнокурилски острова.

Окончателното решение към момента не е взето, само че събитията се развиват в тази посока и се търсят финансови благоприятни условия за създаване на военната инфраструктура. Следва да се регистрира, че преди година на най-южните острови към този момент са трансферирани ракетни подразделения: на Итуруп е дислоциран брегови ракетен комплекс „ Бастион”, а на Кунашир – комплекс „ Бал”. Освен това беше обявено, че на Курилите ще бъде ситуирана дивизия, с цялостен ход върви модернизацията на военните бази.

Новата база на остров Матуа ще прикрива новосъздаваната формация и ще бъде техен логистичен център.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР