В края на октомври т.г. е направена първата копка и

...
В края на октомври т.г. е направена първата копка и
Коментари Харесай

София с нов паркинг за 310 коли на ключово място

В края на октомври т.г. е направена първата копка и към този момент се строи първият многоетажен паркинг в София. Той ще е в регион " Надежда ". Според заложените периоди, през юли 2023 година той би трябвало да е подготвен. Това изясни Димитър Шивачев, изпълнителен шеф на вложителя - " Софийски парцели " ЕАД, представен от БНР. Той добави, че вследствие на 2 публични разисквания, извършени през лятото на 2021-ва, разновидностите с магазин и спортна част са отпаднали.

Съоръжението ще бъде съвременен, 4-етажен, автоматизиран (платен) паркинг, който ще побира 310 автомобила. Застроената повърхност ще бъде 2000 кв. м. Още толкоз ще бъдат зелените площи с алеи и пейки. На 32 от местата ще могат да се зареждат електрически транспортни средства. 14 от паркоместата ще са за хора в неравностойно състояние. Ще има опция за безконтактна идентификация при влизане и безконтактно заплащане на излизане.

Одобреното финансиране е в размер на 4,4 млн. лева, от които 2,596 млн. са съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 “. Общият бюджет на плана е 6,31 млн. лева, като останалите средства са обезпечени от „ Софийски парцели “ ЕАД.

От друго софийско комерсиално сдружение ще се строи етажен паркинг и в регион " Слатина ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР