В края на октомври МО се включи заедно с МВР,

...
В края на октомври МО се включи заедно с МВР,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ремонтът на наблюдателната аеросонда отпадна

В края на октомври МО се включи дружно с Министерство на вътрешните работи, с цел да патрулират дружно гранични служители на реда и български военнослужещи, както и за логистична активност - възобновяване на целостта на оградното оборудване. Ремонтирано е оборудването в порядъка на 50 км дължина в част от два сектора - Свиленград и Елхово. Тези действия завършиха при започване на януари. Това сподели от трибуната в Народното събрание в отговор на въпроса на Христо Гаджев по отношение на ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура министърът на защитата Стефан Янев.

„ Към момента от българската войска вземат участие единствено 20 военни, които оказват помощ с логистични дейности. Ремонтът на наблюдателната аеросонда отпадна. Петте милиона лв., планувани за аеросондата, не са употребявани и са върнати на Министерството на финансите “, добави още Янев.

На въпрос на Елена Гунчева по отношение на взаимно употребявани военни бази на територията на България, Стефан Янев отговори: „ Точно 206 са американските военнослужещи у нас към средата на януари. Тези уреди са под български надзор, внушенията, че са американски бази, не са правилни. Има основан съответен ред, имаме цялостен надзор къде, по кое време и кой се движи от военните. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР