В края на октомври Испания шокира света с твърдото решение

...
В края на октомври Испания шокира света с твърдото решение
Коментари Харесай

Родна журналистка в Каталуния разказа как успяха да намалят броя на заразените

В края на октомври Испания шокира света с твърдото решение да възобнови изключителното състояние доникъде на 2021 година Те минаха прага от 1 милион инфектирани. Не се разминаха вандалските прояви и митинги против новите ограничавания.

"В момента няма проблеми с маски, дезинфектанти и медикаменти. Една от последните ограничения, които предприе държавното управление, е понижаване на ДДС-то върху маските. При първата вълна имаше подобен проблем, само че в този момент нещата наподобяват по-добре и не толкоз безредно ", сподели журналистът Виктория Георгиева в ефира на "България заран ".

Българката, която от години живее в Каталуния, акцентира, че там към момента има места в лечебните заведения и обстановката не е сериозна.

"Заради това се наложи налагането на по-тежки ограничения в последните 40-45 дни. Това, което се съумя да се реализира с вечерния час и затварянето на заведенията за хранене, е да се понижи кривата на заболеваемостта.

Тя спадна под 1 коефициент. А това, което не съумяваме да понижим в Каталуния, е хората, които не престават да влизат в лечебни заведения и незабавните интензивни отделения ", разяснява още Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ към 580 души са в интензивни отделения, а задачата на управляващите била да не се надвишава броя от 300.

"Има напрежение върху здравната система. Има напрежение и върху хората. От началото на пандемията 5% от испанците са изпитвали някакъв симптом на тревога. Експертите показват, че дългото възобновяване от рецесията ще се отрази отрицателно на хората. Имаше и вандалски прояви от митинги, които се случиха в края на октомври ", добави журналистът.

Виктория Георгиева уточни още, че напрежението се отразява върху ресторантьорския и хотелиерския бизнес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР