В края на ноември ще пуснем отсечката на АМ Хемус

...
В края на ноември ще пуснем отсечката на АМ Хемус
Коментари Харесай

Пускат АМ Хемус от Търговище за Варна в края на ноември

В края на ноември ще пуснем правата на Автомагистрала " Хемус " от Търговище за Варна. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на строителните действия по Автомагистрала " Хемус " в сектора Ловеч -Плевен. По думите му единствено в този сектор в Плевенско работят над 1000 машини.

" Никой преди нас даже не си е помислял да построи Автомагистрала " Хемус ". Ние ще я създадем и ще я оставим за поколенията. През 2024 година от София до Варна ще се пътува единствено по автомагистрала, финансирането е обезпечено, процесът е необратим. С " Хемус " и пътя Ботевград - Видин Северна България единствено за няколко години ще догони Южна България по развиване ", съобщи министър председателят Борисов.

" По цялото трасе от Велико Търново до София не може да си визиите какво вършат българските строители от цялата страна. Огромен прогрес има. Тунелът и мостът се минават за по 10 секунди. Машините са накацали по скатовете. Като се каже Дунавска низина и хората мислят, че е равно, само че би трябвало да минете, с цел да видите какво е. В края на ноември ще пуснем правата от Търговище за Варна и в този момент 30 км от Търново. При Видин се строи доста, както и в правата при Ботевград ", уточни Борисов.

Борисов получи поддръжка от строителите, които скандираха името му и ръкопляскаха. Много от тях се подредиха и за фотоси.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР