В края на ноември музикантът Теодосий Спасов и международно признатият

...
В края на ноември музикантът Теодосий Спасов и международно признатият
Коментари Харесай

Теодосий Спасов: Музиката изпреварва всички процеси във времето

В края на ноември музикантът Теодосий Спасов и интернационално приетият занаятчия на електронния тон Иван Шопов ще показват новия си взаимен албум InFusion (Вливане). Той събира творчеството, което двамата музиканти започват като лайв план през 2016 година под същото име. Резултатът от ползотворната си работа те ще разкрият на 24 ноември в „ Пространство 108 “, което ще бъде обогатено с тяхната музика и интерактивна образна среда от Лора Шопова.
„ Албумът съставлява фюжън сред акустична електронна музика, записана онлайн, само че по-късно обработена в студио до появяването на този артикул, който се назовава InFusion (Вливане). Записахме доста разнообразни посетители, които свирят на разнообразни принадлежности и по този начин ги вляхме в музикалната атмосфера, която сме основали. Като звучене минава в категорията, бих го нарекъл уърлд джаз, електроника, само че вътре има доста детайли и от нови стилове – електронен прогресив с детайли на джаз и фолклор “, сподели в изявление за БГНЕС Иван Шопов.
„ Фолклорът в албума не идва единствено поради кавала, на който изсвирвам, а поради географското и културно състояние, с цел да се подпишем, да има подпис от кое място сме, каква е тази музика и който я чуе да разбере, че е българска “, съобщи Спасов.
На въпрос дали чужденците няма да си помислят, че някой е откраднал българския фолклор, той акцентира, че в тази ситуация е тъкмо противоположното. „ Ние взимаме чужденци при нас, които обичат да смесват международна музика и отвред си проличава, че това е български артикул “, беше безапелационен Спасов.
Музикантът акцентира, че InFusion (Вливане) смесва разнообразни гледни точки в една обща хармония на вливането на инфюжъна като главната цел е да се влее сила от разнообразни места от Европа и Америка посредством хора, които кръстосват жанровете без граници, тъй като музиката изпреварва всички процеси във времето и уточни, че в гост-изпълнителите в албума са Ерик Трюфа (тромпет), Гжех Пьотровски (саксофон), Рут Майер (вокали), Мино Синелу (перкусии) и други.
„ Музиката в албума ни е ориентирана към разнообразни генерации меломани, също и към младата публика, която занапред навлиза в музикалните търсения и желаеме да им дадем една забавна посока, която да изследват в бъдеще. Надяваме се да има вливане на генерации едно в друго “, добави Иван Шопов.
Майсторът на електронната музика съобщи, че на 24 ноември в концерта им ще се включи фолклорната групировка „ Авигея “, с която през 2017 година Шопов сътвори суперуспешния план „ Канатица” и пианистът Димитър Бодуров, който особено за събитието идва от Амстердам. Шопов разкри също по този начин, че мястото не е инцидентно определено.
„ Избрахме тъкмо тази зала, тъй като желаеме да сме по-близко до публиката, да имаме директната и първична връзка с хората, а също по този начин и тъй като музиката подготвя да се танцува “, съобщи Шопов.
В деня на музикалното събитие, меломаните ще могат да купят диска, който съдържа 10 песни, от които 5 са чисто нови. В началото на 2019 година албумът ще излезе и на 180 грамова плоча от бял винил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР