В края на ноември бяха направени няколко прогнози. Моята система

...
В края на ноември бяха направени няколко прогнози. Моята система
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Има вероятност заразените да са с по 10 000 на ден

В края на ноември бяха направени няколко прогнози. Моята система за ранно предизвестие засече “Омикрон ” една седмица преди нова година. Към третата седмица на януари той ще е доминантен. Оттам нататък ще сме във властта на “омикрона ”. Още на следващия ден ще видите на какво е кадърен този вирус. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов.

По думите му локдаунът е политическо решение: “Всичко зависи от това какво е положението на армията от здравни експерти. Ако тази войска е в положително положение, може да се мине и без локдаун. Ако обаче там има проблем. Дори да си от Харвард няма да имаш избор ”.
Прогнозата на проф. Витанов: Омикрон още го няма, само че през февруари ще ни тормози крепко
Омикронът към момента го няма в България. И двете системи за ранно предизвестие – на Националния център по заразни и паразитни боле...
Прочети повече
Според предварителните калкулации върхът от 6800 болни дневно може да бъде усъвършенстван, а вероятността да достигнем до 10 000 инфектирани дневно не е дребна: “Февруари ще е е месецът на “омикрона ” ”.

“Нека на Витанов да му е зле. Нека да съблюдаваме ограниченията, с цел да не се случи неприятната прогноза. Оптимистичният сюжет е броят на инфектираните да е под един милион ”, моли математикът. Той сподели карта на риска от разпространяването на COVID-19.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР