В края на миналия месец в черноморското пристанище Мидия, край

...
В края на миналия месец в черноморското пристанище Мидия, край
Коментари Харесай

Екологична заплаха за Черно море

В края на предишния месец в черноморското пристанище Мидия, край Констанца потъна транспортен съд, на който бяха натоварени 14 000 овце. Разлагането на труповете им може да докара до екологична злополука в региона на локалната екватория.

„ Проведохме поредност от съвещания по тематиката, само че обстановката е комплицирана, даже сериозна. Знам, че министърът на вътрешните работи с всички заинтригувани министри търси решения. Това е биологичен риск, за който предупредихме през цялото време “, сподели министърът на опазването на здравето на Румъния Виктор Костаке, представен от Медиафакс.

Корабът, който е пътувал под флага на Палау, потъна на 24 ноември. От 14 000 овче бяха избавени едвам 254. Корабът към момента е в пристанището. Обявен е търг за компания, която може да го вдигне, защото пристанище Мидия не разполага с наличната за това техника. Плавателният съд тежи 635 тона. Към момента в наддаването вземат участие 2 румънския и 3 задгранични компании. Срокът за избор на компания е 20 декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР