В края на миналия месец Microsoft пусна функционална актуализация за

...
В края на миналия месец Microsoft пусна функционална актуализация за
Коментари Харесай

ИИ-асистентът Copilot в Windows 11 започва да показва реклами

В края на предишния месец Microsoft пусна функционална актуализация за операционната система Windows 11. Една от главните характерности на пакета беше AI-асистентът Copilot, който е построен въз основата на невронна мрежа и в бъдеще ще стане наличен за всички консуматори на платформата. В момента потребителите, които към този момент са получили достъп до новия инструмент, започнаха да виждат реклами на трети страни в резултатите от търсенето.

Ако по-рано Microsoft вгради реклама в Windows за личните си артикули, в този момент става дума за реклами въз основа на потребителските поръчки. Например, в случай че поискате от Copilot да направи рекомендации по отношение на избора на процесорен охладител, AI асистентът ще върне резултати от търсенето за известни тематични уеб сайтове в Bing, дружно с партньорски линкове към артикули, определени въз основа на основните думи на поръчката.

По време на тестването на Copilot, един консуматор зададе следния въпрос: „ Какво е добър процесорен охладител? “ Copilot отговори с модели от Noctua, Corsair и Cooler Master. Същевременно, в блока по-долу са се появили няколко реклами, предлагащи артикули на DeepCool, Thermalight, MSI и други С други думи, естеството на показаните реклами зависи от поръчката на потребителя.

Като цяло този ход на Microsoft не е изцяло неочакван, защото софтуерният колос се е опитал да демонстрира реклами във File Explorer, менютата с настройки и даже на екрана за влизане в системата. Разликата е, че преди постоянно ставаше дума за рекламиране на артикули на Microsoft, а не за реклами от странични компании. Въпреки съществуването на реклама, текстовата част в отговорите на Copilot е вярно завършена и съставлява потребна информация, която логаритъмът събира от известни уеб сайтове по съответната тематика.

Отбелязва се също, че Copilot изисква непрестанен достъп до интернет, даже и за осъществяване на местни задания, като да вземем за пример активиране на тъмната тематика на Windows. Това евентуално се дължи на желанието на Microsoft да знае по какъв начин тъкмо хората употребяват AI-алгоритъма на компанията, с цел да го развие в допълнение. Нуждата от непрекъсната интернет връзка обаче наподобява странна, когато става въпрос за осъществяване на задания на местен компютър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР