В края на миналия месец майсторът на дългите диалози и

...
В края на миналия месец майсторът на дългите диалози и
Коментари Харесай

Куентин Тарантино – Хулиганът на Холивуд

В края на предишния месец майсторът на дългите разговори и наситеното принуждение Куентин Тарантино навърши 55 години и се впусна интензивно в новия си свръхамбициозен план. Филмът ще се споделя “Имало едно време в Холивуд ”, а звездите, които Тарантино е събрал до момента, приказват задоволително – Брад Пит, Леонардо ДиКаприо и Марго Роби. До последно се говореше и за Том Круз. Все още не е ясно кой занапред ще се включи. С този епос Тарантино ще се опита да опише историята на Холивуд от края на 60-те години с фокус върху ужасяващите убийства на бременната актриса Шарън Тейт и нейни другари, осъществени от хипи фанатиците от култа на Чарлс Менсън в Лос Анджелис.

“Имало едно време в Холивуд “ би трябвало да е подготвен до лятото на 2019-а и да излезе за 50-годишнината от убийствата. Ексцентричният режисьор и сценарист Куентин Тарантино беше уверил, че няма да се пенсионира най-малко до 60-годишна възраст и желае да направи общо 10 кино лентата. В момента той има осем, а последният – по едно и също време епичният и камерен уестърн „ Омразната осморка ” – не се показа толкоз добре, колкото му се искаше на Тарантино.

Пътят на Куентин към филмовия Олимп стартира преди четвърт век. През 1992-а светът на самостоятелното американско кино е раздран от “Глутница кучета ”, а останките – пометени от разцепващото “Криминале ”. Двете заглавия сложиха на картата на седмото изкуство младия Куентин, който още като младеж отпада от гимназията и години наред работи във видеотека в Лос Анджелис, където си основава известност на цялостен кино фанатик.

Ранното творчество на Тарантино дефинира 90-те години през носталгията по 70-те и пленява груповото въображение на киноманите (и не само) с неповторим микс от жанрове, стилове, въздействия, инвенции и насочни точки.

Трудно е да си представим по какъв начин щеше да наподобява през днешния ден културният пейзаж без продуктите на неговото толкоз богато въображение. Освен качествени постмодерни арт случки, той предложи на публиката трогателен успореден свят, построен от този толкоз скъп в развлекателната промишленост “тарикатски ” материал.

Филмите на Тарантино събират непреодолими разлики – булевардните сензации съжителстват със сюблимното, простащината е съпроводена от интелектуално прояснение, а перверзията и насилието са уравновесени от доста характерен честен компас.

Каталогът с незабравими персонажи и подиуми от творчеството на Тарантино е свръхбогат – бандитите от “Глутница кучета ” и “Криминале ”, стюардесата от “Джаки Браун ”, Булката от “Убий Бил ”, нацистите от “Гадни копилета ”, робовладелците от “Джанго без окови ”…

През последното десетилетие Тарантино направи сериозен завой към по-зрелищното кино и към този момент прави по-скъпи, наситени със комплицирани екшън подиуми, филми, които нормално са разположени в някаква разпознаваема историческа ера.

Миналата година той заяви, че е подготвен да остави зад тила си ергенския начин на живот и е подготвен да прегърне фамилния живот със своята другарка Даниела Пик – съблазнителна израелска поп певица, която е с 20 години по-млада от него.

“Убий Бил 3 ” към момента е на хоризонта


Провокативният занаятчия от доста време приказва за продължение на наситения с принуждение опус “Убийл Бил ”, излязъл разграничен на две елементи преди 15 години. Знае се, че Тарантино в действителност желае да направи терат част на кървавия си шедьвоър, отдаден на свещеното студено възмездие “Убий Бил ”. Вероятно това ще стане откакто Тарантино приключи “Имало едно време в Холивуд ” и плана за “Стар Трек ”, само че детайлите още не се знаят. Идеята му е да показа Булката (Ума Търман), която се изправя против порасналата щерка на една от дамите, които умъртви в оригинала. Отношенията на Тарантино и Ума все още са мощно влошени и това слага целия план под въпрос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР