В края на миналата седмица влязоха в сила правилата за

...
В края на миналата седмица влязоха в сила правилата за
Коментари Харесай

Шанхайската борса публикува правилата за търговия в новия сегмент за научни-технологични иновации

В края на предходната седмица влязоха в действие разпоредбите за пазара на научни и софтуерни нововъведения на Шанхайската фондова борса, заяви bulgarian.cri.cn. Според анализатори, това е знак, че сегментът може да започва още този месец.

Новата платформа за търговия с акции ще бъде пионер на промяната на финансовия пазар, както се споделя в разпоредбите, основаващи се на зрели задгранични пазари и осезаемото приобщаване за софтуерните компании.

Китайската регулаторна комисия по скъпи бумаги и Шанхайската борса разгласиха подробните правила за новия сегмент на интернет страниците си в петък вечер. Регламентите влязоха в действие неотложно, което значи, че софтуерните компании могат да стартират да подават заявки за регистрация.

Според разпоредбите, новият пазар ще опитва с учредена на регистрация система за първично обществено предложение, в която допустимите предприятия стават обществени посредством подаване на нужните документи. Другите сегменти за търговия на китайския пазар на А-акциите употребяват система за утвърждение, при която регулаторите вземат решение дали дадена компания може да бъде записана или не.

Компаниите, които имат намерение да станат обществени на новия пазар, би трябвало да се стремят да бъдат водещи в света в региона на науката и технологиите и да обслужват главните потребности на Китай и най-важните насоки за икономическо развиване в сходство с наредбите.

Системата за регистрация включва стандарти за в началото обществено предложение, пригодени за такива компании, като да вземем за пример да се разреши на нерентабилните компании да бъдат регистрирани, в случай че дават отговор на един от петте набора от финансови индикатори.

Структурите на акциите с двоен клас – известна конструкция на ръководство, употребена от софтуерните компании, с цел да се подсигурява контролът на създателите, макар огромното финансиране с акции, също се позволява в новия съвет, се споделя в регламента.

Дунг Дънсин, шеф на Института по финанси и скъпи бумаги към Университета за просвета и технологии в Ухан, споделя, че допускането на нерентабилни компании и структурата на акциите с двоен клас са " невиждани " в историята на пазара на А-акциите в Китай. Освен поддръжка за софтуерни компании, прибавя той, новият борсов сегмент ще помогне за реализирането на пробив в разширение ролята на пазара.

„ Заедно с регистрационната система, която делегира на пазара вместо регулаторните органи идентифицирането на положителните компании, по-разхлабените граници в дневните съмнения на цените и по-строгите правила за откриване на информация също ще подобрят успеваемостта на ценообразуването на активите ", показва Дун.

Дневният предел на ценовите съмнения е 20%, оттатък 10-те % за другите подпазари. Изискванията за обявяване на информация за промишлеността и операционните опасности също са усъвършенствани при новия пазар, съгласно регулатора на скъпи бумаги.

„ Скоростта на Китай във въвеждането на новия пазар изпревари пазарните упования ", споделя Дун и прибавя: „ Първата група от регистрирани на борсата компании може да стартира да търгува най-рано в края на март ".

„ Новият сегмент направи фундаменталните нововъведения в пазарните правила въведения за промени на целия финансов пазар, като в същото време съдържа известни опасности поради дребния си обсег ", се споделя в коментар на Сю Бяо, основен анализатор в TF Securities.

Уан Дзиендзюн, основен управител на фондовата борса в Шънджън, другата съществена борса в континенталната част на Китай, съобщи в събота, че са „ изцяло подготвени " за реализиране на промени на финансовия пазар, като приоритизира системата за регистрация, откакто опитът от Шанхай дадат плодове.

Сюе И, доцент по финанси в Университета за интернационален бизнес и стопанска система в Пекин, съобщи, че проектирането на новия сегмент е съчетало напредналия опит на непознатите пазари с потребностите на Китай. По-нататъшните промени биха могли по-ефективно да подтикват нововъведенията. „ Китай би могъл да развие първичния пазар на новия сегмент в национална платформа, улесняваща вложението на частни фондове в софтуерни компании, преди те да станат обществени ", споделя Сюе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР