В края на миналата седмица в Техническия университет се проведе

...
В края на миналата седмица в Техническия университет се проведе
Коментари Харесай

„Дни на роботиката в ТУ събра на едно място технически ентусиасти


 „ Дни на роботиката “ в ТУ събра на едно място механически запалянковци

В края на предходната седмица в Техническия университет се организира самодейността „ Дни на роботиката “. Събитието имаше за цел да събере всички софтуерни запалянковци на едно място. Те демонстрираха над какво работят, описват опциите за развиване на плановете си, както и споделят своя опит.

Инициативата беше разграничена на две елементи. В първия ден се организираха разнообразни лекции, отдадени на новите технологии, като инженери от водещи компании и университети описаха за своя опит. Вторият ден беше отдаден на разнообразни надпревари и демонстрации на роботи, дронове и нововъведения.

Сред лекторите бяха и представителите на швейцарската компания „ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън “ ЕООД, спонсор на събитието. Радосвета Радева, управител „ Научноизледователска и развойна активност “ и нейният екип описаха на бъдещите инженери повече за някои от водещите планове на компанията. Представителите на компанията участваха също по този начин в журито за избор на робот и тим. Основните критерии, на които трябваше да дават отговор участниците, бяха креативност, успеваемост, лична разработка, компликация на дилемите и направа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР