В края на миналата седмица в изкоп за жилищен блок

...
В края на миналата седмица в изкоп за жилищен блок
Коментари Харесай

Меморандум на всички строежи в Овча купел поискаха жители на квартала

В края на предходната седмица в ров за жилищен блок в „ Овча купел “ пропадна автомобил, а това докара до прекъсването на близкия градеж. Заповедта за прекъсването беше издадена от ДНСК поради позволеното значително отклоняване от утвърдените строителни бумаги от компанията реализатор.

На място бяха извикани проектанта по част „ Конструктивна “ и надзорната компания на обекта, на които е разпоредено да се показват техническо решение за подсилване и засипване на пропадналия ров.
Главният проектант на Столичната община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България. Столичната община и Камарата на строителите ще предизвикват законодателни промени с ограничения за санкциониране на строителни компании, които позволяват нарушение на ограниченията за сигурност в строителството. Кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Софийска градска прокуратура за строителната повреда, позволена от компанията реализатор.

Как се стигна до тук?
Още в края на август поданици на „ Овча купел “ проведоха митинг поради прекомерното застрояване в региона и въпросния ров за градеж, на мястото на който е трябвало преди години да бъде построена детска градина. Те пожелаха от районната администрация да извърши подробния организационен проект (ПУП) от 1984 година, в който е заложено построяването на 6 детски градини, от които с течение на времето е осъществена единствено една.

Кметът на " Овча купел " Христина Семерджиева изясни за Радио София, че процедурата е спазена и няма никакво нарушаване във връзка с започнатото строителство на 9-етажния жилищен блок, чийто градеж в следствие беше спрян. През 2014 година е влезнало в действие отчасти изменение на Подробен устройствен план от 1984 година, а от районната администрация  към този момент имат план за нова детска площадка и нова детска градина в " Овча купел ".
За детайлности по тематиката чуйте приложените звукови файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР